Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jazmojegopokoju: Tylko że masz tam ruskie wojska więc zdobycie jej siła teraz to istotna sprawa bo wtedy Ukraińcy będą mogli na tym odcinku z obroną odpocząć i rzucić potencjał południe czy D----s.
  • Odpowiedz
czytaj jakąś marionetkę

@sylwke3100: Kraje zachodu nie potrzebują marionetek. Z całego serca życzę Białorusinom niezależnego, demokratycznego lidera, bo wtedy sami do nas dołączą przeciwko kacapom.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Wydaje mi się, że świadomość ludzi na Białorusi jest bliżej tej z Ukrainy i Polski niż Rosji. Mają po prostu obsranego po pachy dyktatora który będzie robić wszystko co mu putin każe bo się boi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Unifokalizacja: Ja uważam że ważniejszą od Kaliningradu jest Białoruś, ona powinna być "zdobyta" pod panowanie zachodnie ( czytaj jakąś marionetkę)

@sylwke3100: faktycznie potrzeba teraz komukolwiek wydatków na uczłowieczenie Białorusi
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Tam wystarczyło by uzbroić ichniejszą partyzantkę w b--ń, potem w ramach opieki nad cywilami wjedża NATO z misją pokojową( ͡° ͜ʖ ͡°) (Bo Rosjanie by pewnie zaczęliby strzelać do wszystkiego co żywe). Rząd jeden już mamy. Choć raczej Rosja, by nie odpuściła tak łatwo kolejnego kraju marionetkowego (bo defakto oznaczało by izolację Kalingradu)
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Białorusini w porównaniu do zakacapii już pokazali, że są na rozdrożu i wahadło się przesuwa w stronę zachodu. Tam też Łukaszenka ich łoił, gnębił, mordował, ale jednak solidarnie wychodzili. Przelali krew za wartości które chcą. A co w tym czasie robią Ruski? Aaa, to nie moja wojna. Paryż? Kocham, ale żyje w Moskwie, bo wygodniej. A ja nie głosowałem na Putina, to nie moja wojna. Ciii, my sie boimy.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: a nie można zrobić specjalnej operacji wojskowej nato w celu obalenia nielegalnej władzy i pomocy obywatelom, którzy będą klaskać i całować nato po rękach? Serio, nie rozumiem tego, ze nikt jeszcze tego nie zrobił. Przecież taki plot twist to sie aż prosi. Tak ja wiem, koszty, zycia ludzkie. Ale dla elit życie ludzkie ma cene a korzyści z przejęcia białorusi pod panowanie NATO jako np. specjalnego regionu militarnego byłoby
  • Odpowiedz
@PoncjuszPijak: Czyją marionetką jest np. rząd USA? Albo Francji i Holandii? Bo Niemcy to pewnie Rosji, co nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Naturalnie miałem na myśli rzeczywistość, nie głupkowate internetowe spiskowe teorie.
  • Odpowiedz
@Elaviart: Prawdopodobnie "lobbystów" i elity finansowej świata, plus osoby sprawujące kontrolę nad FEDem. Część postaci z polityki US też do tej światowej elity przynależy, np. Clintonowie. Oczywiście z perspektywy szaraczka trudno byłoby poznać realną sieć zależności, bo przecież osoby mające w garści polityków i grube miliardy, mają też środki, by pozostać w cieniu. W demokracji na świeczniku to są w większości błazny, którym przypada niewdzięczna (i wymagająca pewnych specyficznych właściwości
  • Odpowiedz
@PoncjuszPijak: Czyli dokładnie tak jak pisałem, głupkowate i niepoparte niczym poza wymysłami spiskowe teorie. Niech zgadnę, należysz do osób, które wierzą, że WTC to inside job, a szczepionki na covid to przekręt, prawda?
Rzeczywistość polityki tak jak zwykle bywa jest dużo prostsza niż wydaje się szaraczkom z głowami zapchanymi kinem i popkulturą. Niepotrzebnie rozpisane, gdy ich wartość jest zerowa jeśli opierają się wyłącznie na założeniu, że w cieniu czyhają NWO
  • Odpowiedz