Hej #poznan, czemu czerwona strzałka ruszyła jak byłem na rondzie. CZY WY JSTESCIE NORMALNI ? I uwaga bonus miałem zielone światło #prawojazdy #ruchdrogowy
@przemek-: wydawałoby się, że to najprostrzy typ ronda/skrzyżowania. Taki uj... ludzie znajdują prawko w chipsach i nie patrzą na znaki. Zrobią kolejny szajs jak Kaponierę że światłami wewnątrz (-‸ლ)
@Sl_w_k_1: zielone masz jednocześnie Ty i auta jadące z przeciwnego kierunku, więc jeśli chcesz zjechać w 3 zjazd lub zawrócić, to musisz poczekać na taką możliwość.
@Sl_w_k_1: Zielone światło mają jednocześnie wjazdy oznaczone takim samym kolorem strzałem (zielone i czerwone), więc jadąc na przykład tak jak biała przerywana linia (skręcając w lewo) musisz ustąpić tym drugim którzy wjeżdżają
@przemek-: w każdym troche większym mieście masz przynajmniej jedno rondo ze światłami. A tam znaki nie obowiązują. Teraz się nie dziwię, że na Śródce jest tak wiele wypadków, skoro ludzie potrafią się zastanawiać, że trzeba ustąpić komuś kto ma zielone xD
#prawojazdy #ruchdrogowy
źródło: comment_1660071736a0BkGpgo3QR96LrZAtCa6y.jpg
Pobierzźródło: comment_1660072027R9oCoMF1PP4i3onc2m1FCn.jpg
Pobierz@karid
@Benzen
@ptasiek2
@Mekeke2
@Benzen TU MIALEM ZIELONE NA WJAZD NA RONOD
źródło: comment_1660072044xn69fz2SViYA78YzRS8F8r.jpg
PobierzMożecie wytłumaczyć komusu kto tam nigdy nie był o co chodzi.
Żebym wiedział na ci zwracać uwagę
na skrzyżowaniu jak masz zielone i jedziesz w lewo to też wymuszasz pierwszeństwo? XD
Czyli obowiązuje zasada prawej ręki która w Polsce obowiązuje baardzo rzadko.
źródło: comment_1660072238SqaMB7RNxIM8OoL2Y1aung.jpg
Pobierzźródło: comment_1660072743uaG4UUNfPbaXfrhHcmq70x.jpg
Pobierz