Wpis z mikrobloga

Prędko zanim dojdzie do nas, że to bez sensu trzeba postawić jeszcze więcej znaków. Najlepiej takich które nie mają sensu (ten na środku może jeszcze ma i przypomni niektórym, że przed tramwajem pierwszeństwa nawet piesi nie maj). Ciekawe kto w magistracie we #wroclaw wpadł na pomysł żeby zrobić tak genialne oznakowanie.

ul. Drobnera w okolicy skrzyżowaniu z ul. Probusa
Darth_Gohan - Prędko zanim dojdzie do nas, że to bez sensu trzeba postawić jeszcze wi...

źródło: comment_1660052251As9XrzhJBJRwUzUKV0jXP9.jpg

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Darth_Gohan: jeżeli droga dla rowerów ma swój pas drogowy to tak. Generalnie i tak na jej końcu nie zakończonym przejazdem musi być znak końca ddr i za tym znakiem użytkownik zawsze się włącza do ruchu. Informacja o drodze wewnętrznej jest bardziej dla zarządcy dróg
  • Odpowiedz
  • 1
@Ogau: zawsze kierowcy.
Przecież tą interpretację to jakiś idiota wymyślił.
Jak mogłoby dojść do zdarzenia z rowerzystą na przejeździe z winy rowerzysty bo nie był na przejeździe
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany Wszystko jest fajnie tylko Ci kretyni zapominają, że masz tutaj jeszcze przejście dla pieszych. To nie jest sam przejazd rowerowy przecież.

Nawet jakby mieli kombinować z logika to sami sobie przeczą bo o ile od Probusa idziesz z ustąp pierwszeństwa to dlaczego miałbyś mieć ustąp pierwszeństwa jadąc od drugiej strony. Sami w swojej odpowiedzi piszą, że rowerzysta na przejeździe na pierwszeństwo jak skręca tylko musi ustąpić innemu rowerzyście albo pieszemu...
  • Odpowiedz
Jak wiedziesz na pełnej pod pojazd to się nazywa wtargnięcie

@ManiacTeam: a jak wjadę wolniej? Jaki jest limit km/h dla wtargnięcia? Kto mi zmierzy prędkość w trakcie "wtargnięcia"?

Przecież tą interpretację to jakiś idiota wymyślił.

@SwidraVytra: tacy idioci planują nam układ drogowy w mieście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czekaj gdzie na Kukuczki z Borowska to jest?

@Darth_Gohan: jest jedno skrzyżowanie Kukuczki z Borowską i jeden przejazd rowerowy na tym skrzyżowaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau ale ten znak ustap pierwszeństwa jest tylko od strony Szpitala? Czy jak jedziesz od Grota też? To próbuje ustalić bo jeździłem tam wiele razy, a kojarzę tylko ze może coś od strony Szpitala było.
  • Odpowiedz
Nawet jakby mieli kombinować z logika to sami sobie przeczą bo o ile od Probusa idziesz z ustąp pierwszeństwa to dlaczego miałbyś mieć ustąp pierwszeństwa jadąc od drugiej strony.

@Darth_Gohan: Probusa jest na przestrzał Drobnera, aż do chodnika po drugiej stronie, więc o to chodzi że już tu zaczynasz wjazd na podporzadkowaną
  • Odpowiedz
@SwidraVytra: Według rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów drogowych w art 47. 4. owszem, można napisać, że zniesiono, według art 27. 1 PoRD rowerzysta wciąż nie ma pierwszeństwa przed przejazdem. Ot polskie prawo ¯\_(ツ)_/¯

@Ogau: Nie będę pisać za innych, więc napiszę za siebie. Jeśli będę cię widzieć dojeżdżającego do przejazdu i nawet przed tym przejazdem zwolnisz nie chcąc negocjować pierwszeństwa z 1.8 tony blachy to zatrzymuję się
  • Odpowiedz
  • 2
@Wychwalany Dobra im dłużej czytam przepisy w tym kraju i interpretacje urzędników tym bardziej mam wrażenie, że tutaj nie ma żadnej logiki.

Przecież to jest jakiś cyrk...

To po kiego grzyba dawać tam przejazd rowerowy jakby DOKŁADNIE to samo osiągnęli robiąc przejście. Rowerzyści by musieli zgodnie z przepisami zejść z rowerka, kierowcy by wiedzieli ze nie muszą ich puszczać...
  • Odpowiedz
To po kiego grzyba dawać tam przejazd rowerowy jakby DOKŁADNIE to samo osiągnęli robiąc przejście. Rowerzyści by musieli zgodnie z przepisami zejść z rowerka, kierowcy by wiedzieli ze nie muszą ich puszczać...

@Darth_Gohan: w tym problem ze wykonanie tej zmiany jest c-----e xD to co wkleilem wyzej z holandii wyglada calkiem spoko
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany Chociaż nie... Jedyna różnica jest taka, że jak nie będzie tam auta w pobliżu to rowerzysta może wjechać na przejazd, a nie musi zejść z rowerka..

Ja naprawdę przestaje to rozumieć..

W ogóle po co to zmieniać? Masz proste możliwości - robisz przejście dla pieszych - rowerzysta ma zejść z rowerka, robisz przejazd? Ma pierwszeństwo.
  • Odpowiedz
  • 0
@ManiacTeam: a to teraz obowiązuje prawo dżungli a nie prawo o ruchu drogowym ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zdradzę ci w tajemnicy że tak jeżdże i przez jakieś 10 lat jak sobie kręcę po mieście to mam jakieś głupie szczęście ale co ja tam wiem przecież nie wolno mi domagać się pierwszeństwa na przejeździe bo jakiś mirek mi tak pisze to tak musi być( ͡º ͜
  • Odpowiedz