Wpis z mikrobloga

@mirek3838838: @PrawaRenka: @gibbygiba:
zoba jak narzekają na np. Red Dead Redemption 2, że trzeba na koniu chwilę pojeździć, obecnie to gry mają być jak teledyski, szybko, bez sensu, ma sie błyskać i szybko lecieć, w niektórych nawet zginąć nie możesz, tylko ekran się zaciemnia na rogach
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirek3838838: @PrawaRenka @gibbygiba Akurat mówienie o płytkości gier albo o tym, że ktoś się zmienił jest nietrafione(sam mam 26 lat i nie brakuje mi chęci do grania, jeżeli gra jest dobra), bo Cyberpunk po tych 2 latach łatania jest co najwyżej pustym i niczym wyróżniającym się średniakiem z masą fetch questów, słabym gameplayem, pustą mapą, nieciekawą fabułą itd. interesujące questy można policzyć na palcach jednej ręki (o Assassynach
  • Odpowiedz
@mirek3838838: Być może nie podchodzą Ci gry, które w chwili obecnej są robione na miarę panujących trendów? Pogoń za grafiką i efekciarstwem, a nie tym, co najważniejsze - grywalnością. Gra ma wciągać, fabuła ciekawić, mechaniki mają być złożone, ale łatwe w użyciu, coby gra nie wydawała się "prosta". Przegrałem dzieciństwo na pegasusie, PSX-ie, później PC, ale zajawka IT i powolne oddalanie się od gier do tego stopnia, że 2005-2015 to
  • Odpowiedz
@mirek3838838: też to zauważyłem Assassins Creed, Cyberpunk i nawet Wiedźmin 3 mają ładne makiety, ale są to tylko makiety właśnie. Porównaj sobie stopień interakcji do takiego Skyrima, gdzie w każdym domu masz NPC, które mają coś innego do powiedzenia, możesz podnieść każdy przedmiot, masz ukryte wiadomości, listy, skrzynie z różnymi skarbami. Z drugiej strony masz Assassyny gdzie jedyna interakcja ze światem kończy się na zabraniu złota lub jakiegoś randomowego lootu.
  • Odpowiedz
@cybher2: Skyrim a Wiedźmin to jednak inne gry Skyrim to jednak właśnie otwarty świat gdzie tak naprawdę gra pozwala ci robić dosłownie wszystko i tak naprawdę sam sobie tworzysz historie, ty decydujesz gdzie idziesz, kiedy idziesz, po czyjej stronie się opowiesz gra nawet nie dzieli questów na główne czy poboczne. Wiedźmin to gra nastawiona głównie na fabułę masz niby otwarty świat, ale zwyczajnie nie jest on tak interaktywny, jak Skyrim
  • Odpowiedz
@cybher2: I do tego jeszcze 99.9% gry jest bez żadnych cutscenek co sprawia że nudną fabułę jeszcze nudniej się ogląda plus stawia to pod znakiem zapytania cały sens kreatora twarzy.
  • Odpowiedz