@veracholera: Jeździłem z lusterkiem w baranku i przesiadłem się na Varia. To jest mega komfort. Możesz się przygotować do tego ze będzie Cię mijał samochód, zjechać do boku i być bardziej „czujnym”. Ponadto pokazuje wariatów na czerwono.
@van_der_bike: zjechac so boku? chyba na srodek :) dzis sie zagapilem i pozwolilem jednemu przejechac jak z naprzeciwka jechal samochod i minal mnie na moze 10cm...
@westu: Tak do boku. A uważać wtedy trzeba częściej na dziury przy krawędzi jezdni niż mijający samochód. Zdaje sobie sprawę ze Varia kosztuje swoje i dodatkowo trzeba mieć komputer obsługujący ją lub telefon z aplikacją, ale komfort jest niesamowity dla mnie. Bajer jest jeszcze taki, że jak jedziesz w kilka osób to każdy może się podłączyć do Twojego radaru i dostawać informacje o zbliżających się pojazdach.
@van_der_bike: tak, widzieliśmy :). Trochę mało lumenów w Magene, ciekawe ile Bryton będzie miał, chętnie zwiększyłbym swoje bezpieczeństwo na szosie, może na Mikołaja :).
@van_der_bike: o ile cenowo tak, to customer friendly service ( ͡°͜ʖ͡°) raczej nie jest do przeskoczenia. @maciup88: Varia RTL 515 ma tyle samo lumenów i daje radę
@lukglo86: customer fiendly service? jak będzie działał poprawnie i dawał poprawne dane to po co przepłacać? 2 lata rękojmi, a nawet jakby padł to kupi się kolejne urządzenie.
@van_der_bike: rękojmia działa też w garminie tylko u amerykańców czas załatwienia sprawy jest skrócony do minimum jeśli mają sprzęt na magazynie. Zobaczymy jak będzie w przypadku Brytona i Magene. Można np odesłać licznik do sprzedawcy na allegro, on to odeśle do producenta i wszystko zajmie miesiąc. Sam jestem ciekawy tego Brytona ale raczej go nie kupię bo mam RTL515.
@lukglo86: ale w rękojmi jak odeślesz to sprzedawca ma 14 dni? Też mam RTL515, ale jak się spsuje po gwarancji to pomyślę może o czymś innym. W Garminie nie ma opcji wymiany baterii z tego co się orientuję.
@van_der_bike: no jedynie ta bateria przemawia nad zmianą na Brytona. Chociaż ja to już sekciarz garmina jestem (coś jak fani appla) i będzie mi się trudno przekonać do czegoś innego. Licznika już bym raczej nie wymienił na innego producenta ale takie peryferia jak radar jeszcze bym przełknął... chyba ( ͡°͜ʖ͡°)
https://www.dcrainmaker.com/2022/07/bryton-guardia-r300-magene-l508-cycling-radar-units.html?fbclid=IwAR1TDmXZRzMysKbBy6JcE70MwqFcLoePFPaadBRqcilfsSrIxt7xtUmwGVo
#szosa
@maciup88: Varia RTL 515 ma tyle samo lumenów i daje radę