Wpis z mikrobloga

@Borealny: nie męcz gitary na siłę. W dobry dzień zawsze jest lepiej niż w zły. Brzmi jakby był zły. A jeśli nie to podstawy robić typu pajączki i inne. Nie wszystko da się w zły dzień choćby spróbować zagrać, ale nudne podstawy zawsze można na siłe męczyć
  • Odpowiedz
@Anhed: @Theo_Y: @ActiZ: dzięki za rady, oglądałem do tej pory różne filmy bazoka i kurs, ale tylko nastrajanie z aplikacją mi do tej pory idzie. Może kiedyś znajdę kogoś kto na miejscu by ze mną ćwiczył i pokazał. Do tej pory będę próbować samemu.
  • Odpowiedz
@Borealny: Miałem dokładnie tak samo na starcie, ucz się np. chwytów na start, nawet nie musisz się do tego jakoś przykładać intelektualnie, odpal sobie jakiś film na netflixie, gitara na kolana w międzyczasie se jakoś łap te akordy
  • Odpowiedz
@Borealny: polecam złapać jakikolwiek dźwięk i włączyć metronom, próbuj kostkować tak żeby za każdym razem grać go czysto w równym tempie. I tak na każdej strunie, później możesz 4 razy uderzać jedną strunę, 4 razy drugą i tak na zmianę.
Dużo filmików bazoka oglądałeś?
  • Odpowiedz
@Borealny: bo on tych filmów to ma w ciul i czasem ciężko się połapać co w którym jest xD ale robiąc po kilka ćwiczeń z każdego filmu będzie progres :) kiedy zacząłeś grać?
  • Odpowiedz