Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 235
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ketonowy: Oni wyglądają na 60 lat a mają może 50. U nas też był taki żulik co od 4 rano już na nogach żeby butelek nazbierac na wymianę i każdy mówił, że ma zdrowie ile to km z buta dziennie nie zrobi i nagle poszedł spać do stodoły i się nie obudził xd
  • Odpowiedz
@Ketonowy: a po swoich doswiadczeniach widze ze jest zupelnie odwrotnie, takich wiecznych zulkow na miescie jest sporo, wiadomo ale wiekszosc z nich jest duzo mlodsza od tego na ile wyglada. W moim rodzinnym miescie kreci sie taka pijaczka, rocznik 95, wiem bo chodzila do mojej szkoly, teraz wyglada na okolo 45 lat.

Druga kwestia, tez z zycka - moj stary byl alkusem, nie zyje, zmarl przed 50. A jak zrobilem
  • Odpowiedz
@Ketonowy: był taki żart z brodą o nauczycielce, która wlała wódkę do szklanki z robakiem, robak się przekręcił, do drugiej wsadziła zapalonego peta i robak się przekręcił od dymu. Jasiu podsumował sprawę krotko: kto pije i pali ten nie ma robali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ketonowy: Tak jak napisali wyżej - brak stresu. To jest powód ich 'długowieczności' tzn że dożywają nawet ~60-65 lat.
Ale nie ma czego im zazdrościć. To ludzie w sidłach nałogu, z przeżartymi wódą mózgami i jedynym celem i jedyną potrzebą - napić się.

Na moim osiedlu jest grupa ~15 osób, to są przegrani ludzie. Jeszcze pół biedy jak pożyją normalnie i wykoleją się w średnim wieku (bo bezrobocie lat '90
  • Odpowiedz
@India93: Dokładnie. 11 lat temu się przeprowadziłem do obecnego miejsca zamieszkania i 90% sklepowych żuli w tym czasie padło, żaden 60 nie dobił, lekko z 6-7 osób. Dopiero jakiś czas temu to zauważyłem, że ilość tych Ryśków i Marianów znacznie spadła.
  • Odpowiedz
robi raz w roku badanie krew/mocz, chodzi do lekarza, przyjmuje leki..

@Ketonowy: jak masz takie rytuały, to nie chcę Cię martwić, ale chyba całkiem zdrowy nie jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba, że masz 55+, to ok.
No chyba, ze jesteś z tych 20 kilku latków, którzy ze stanu swojego samopoczucia, kreują ciągły stan lękowy. Wtedy ze zdrowiem ma to jeszcze mniej wspólnego niż model życia
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@KrolWlosowzNosa: nie pisałem stricte o sobie tylko ogólnie o ludziach którzy dbają o siebie.
Ja co rok mam badania. Taki przymus w pracy, ale dzięki temu jak coś zaczyna szwankować to od razu to wiesz.
  • Odpowiedz