Aktywne Wpisy
Alzena +82
Zazdroszczę wam że jesteście w stanie pić te napoje zero 😔 ja tych słodzików nie jestem w stanie zdzierżyć, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdły posmak którego nie mogę się pozbyć przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru są o wiele słodsze niż odpowiedniki z cukrem.
#zdrowie #kuchnia
#zdrowie #kuchnia
kubas_782 +134
#niemiecki #pracbaza #niemcy #emigracja
@PanNocebo: generalnie jest zupełnie
@Fbubepe: 8h dziennie do poziomu prowadzenia projektu z tubylcami na cywilizowanym poziomie komunikacji absolutnie nie.
@RwandyjskiFront: W rok moze byc trudno. Z angielskim na poziomie C1/C2 i znajac juz podstawy niemieckiego do poziomu swobodnej pracy zawodowej zajęło mi to rok teorii z nauką ucząc się na pełen etat + uczenia sie slownictwa i ze dwa lata na miejscu otoczony tubylcami. Tez na poczatku myslalem, ze w rok sie luzno wyrobie do w miare cywilizowanego niemieckiego ale to jednak trwa i ekspozycja przy odpowiednich podstawach to sprawa którą trzeba niestety odbębnić. Jak ktoś ci mówi, że się da nauczyć tego języka do poziomu w pełni swobodnego w rok, gdzie nie będziesz się wstydzić swojej gramatyki i składni w zawodowym kontakcie z tubylcami to ma bardzo dziwną definicję poziomu swobodnego. To pewnie ci ludzie, którym niemcy mówią, że dobrze mówią po niemiecku - gdy naprawdę umiesz język to nikt ci tego już nie mówi, tylko po prostu
@wi1qqqq: o to to :) Mam takie samo doswiadczenie. Nigdy nie ufaj komus kto ci mowi, ze da sie ogarnac cywilizowany niemiecki w rok, bo to zazwyczaj ludzie ktorzy z tego jezyka prawie
Zwrot na dziś z zagadką - uzupełnij lukę
Wir mussen die .... ausroten.
Pewnie nie, ale co tam xD
Na B1 to raczej jakieś proste newsy, bo ogół prasy
chcę wyjechać i chciałbym bez problemu się dogadać w codziennych sprawach