Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ma ktoś jakieś tipy jak przyspieszyć leczenie takiego oparzenia?

@rudyba: Aloes. Najlepiej kupić roślinę, ucinać kawałek i smarować tym śluzem. Od biedy jakiś aloes w tubce 99% z Rossmana też da radę.

A tak w ogóle to się nie przejmuj. Kazdy kto czasem wychodzi z domu, miał oparzenia słoneczne.
  • Odpowiedz
  • 0
@KarpiuZRzeki: Póki co byłam w aptece. Na teraz mam panthenol i pic wapno, potem, jak będzie mniej bolało to alantan. Pani w aptece się ze mnie śmiała, ze mocno sobie ten kinol załatwiłam, może to już nawet 2 stopnia poparzenie, ale, ze przeżyje i nos nie odpadnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
@BornToDie69: Tylko, ze to nie jest tylko czerwony naskórek a rana właściwie, sączy się coś. Podkład to mi spłynie z ta ropa czy czymś, plus nie wiem czy się nie zesram z bólu przy nakładaniu i wklepywaniu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@KarpiuZRzeki: Panthenol jednak odpada, tak mnie zaczęło piec i szczypać, ze sie poryczakam, musiałam zmyć to jak najszybciej a boli nadal ( ͡° ʖ̯ ͡°) te duże oczy to wytrzeszcz z bólu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rudyba: tak jak ktoś wyżej pisał - aloes. Ja się w tym roku popatrzyłam takim kwiatkiem na policzku i ładnie się zagoiło.
  • Odpowiedz