Wpis z mikrobloga

komuś się p0lska z USA pomyliła

@msichal: Nie podlega karze, kto przekracza granice obrony koniecznej, odpierając zamach polegający na wdarciu się do mieszkania, lokalu, domu albo na przylegający do nich ogrodzony teren
  • Odpowiedz
@AnkieterPrzegrywu: nie jestem korwinistą ale gdyby ktoś chciał mi się włamać do domu to śrutu nie pożałuję, śrut w miarę tani jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

powodzenia w obronie w sądzie tym przepisem

po to ten przepis istnieje geniuszu xD oczywiscie nikt nie mówi o strzelaniu do ludzi którzy nadepną na trawnik 5cm po twojej stronie płota, jak sama nazwa wskazuje ma to być obrona czyli
  • Odpowiedz
@p4wl: to już sąd ustali ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wyższym priorytetem będzie dla mnie unieszkodliwienie napastnika aby np nie skrzywdził mojej rodziny. Czy przekroczę to już mniejsze zmartwienie, raczej nie zastanawiasz się czy zrobisz krzywdę kolesiowi który np chce cie zabić xD Nie wiem tylko jak w polsce jest z tym dokładnie, czy lepiej uszkodzić żeby przeżył czy lepiej zabić, żeby nie mógł opowiedzieć swojej wersji.
  • Odpowiedz
@robert5502: i potem się ludzie dziwią, że mało kto popiera dostęp do broni. Heheszki, ha ha, nie masz poczucia humoru, wyjmij kija z d..., my przecież znamy prawo, jesteśmy P-R-Z-E-B-A-D-A-N-I psychologicznie. Niestety często ta cała grupa ludzi to jeden wielki rak.
  • Odpowiedz