Aktywne Wpisy

wfyokyga +27
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
donfallo +35
źródło: temp_file4528602832762711303
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
źródło: temp_file4528602832762711303
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
A tak na serio, przy obecnej inflacji i tym, co robi NBP takie kredyty wydaje się, że istnieją jeszcze tylko siłą bezwładu, bo w oczywisty sposób są obecnie niekorzystne dla banków. I tak, w sumie zawsze były, ale były tak skalkulowane, że bank zarabiał swoje na całkiem pokaźnym odsetku klientów, którym się obsunęła płatność raty i na mocy umowy dostawali bardzo drogie upomnienie, a jeśli ono nie pomagało, darmowy kredyt stawał się jednym z droższych kredytów na rynku, ale mam wrażenie, że przy obecnych stopach procentowych i obecnym poziomie inflacji nawet to nie pomoże. Więc, tego... jeśli ktoś planował w najbliższym czasie kupić pralkę, lodówkę czy telewizor, to sugerowałbym robić to już, teraz, a najwyżej kredyt "0%" brać taki z terminem pierwszej raty odroczonym o pół roku, jeszcze są takie, ale podejrzewam, że to już ich ostatnie chwile.
#finanse #kredyt
Tutaj bardziej chodzi o budowanie bazy klientów. Tzn. bank może
@Tomaszku: specem nie jestem, ale biorąc takie kredyty dość regularnie zawsze zwracam uwagę na tabelę opłat i wydaje mi się, że tu właśnie tkwi pomysł na to, by taki kredyt mógł być opłacalny. Każda obsuwa w płatności raty, każde brakujące 5 groszy powoduje, że kredyt co prawda nadal ma RRSO 0%, ale jego obsługa staje się droga.