Wpis z mikrobloga

Nie wiem jak u Was w otoczeniu, ale jak ja pytam znajomych co nie mają kredytu (a takich ludzi jest przytłaczająca większość) co myślą o wakacjach kredytowych to dominuje pewien rodzaj w--------a. Wydaje mi się, że ludzie powszechnie czują, że to na ich koszt, nawet niekoniecznie rozumiejąc do końca mechanizm. Moim zdaniem rządowi to bardziej zaszkodzi niż pomoże, tym bardziej jeśli inflacja będzie nadal rosła.

#nieruchomosci #inflacja #stopyprocentowe #kredythipoteczny
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

że to na ich kosz

@mickpl: A na czyj koszt ma być? Jesteś młody, pracujesz, oszczędzasz? Znaczy ciebie stać, Tobie można d-----ć. I tak do usranej śmierci.
  • Odpowiedz
@mickpl: socjalizm ot co
mam nadzieję, że cała banda urlopowiczów kredytowych w kolejnych wyborach zagłosuje na wspaniały PIS który tak im pomógł w trudnej sytuacji i razem wspólnie będą sobie trwali w tym dobrobycie na kredyt. Oby tylko normalni ludzie zdążyli stąd uciec.
  • Odpowiedz
@mickpl: nie wiem, ja jestem tak w-------y że nie chcę zagłosować na opozycję bo ona też to poparła, a nawet miała jeszcze durniejsze pomysły zamrożenia WIBOR ( ͡° ʖ̯ ͡°) poza częścią Konfederacji i Pawłowską ale na nich nie zagłosuję z innych powodów

jak żyć
  • Odpowiedz
@sixFeetAbove: Dokładnie tak jest mirek - gdyby 90% nadpłaciło tym w całości kredyt to ujemny bilans miałyby tylko banki. Problem jednak taki, że 90% te pieniądze wyda na sprawy pierwsze potrzeby typu gofry w Mielnie za 30 cbl sztuka.
  • Odpowiedz
A tracą głównie banki

@Partyzant91: Traci głównie gospodarka, ale tego nie da się wytłumaczyć w społeczeństwie, które maturę z matematyki na poziomie szympansa oblewa w 30%.
  • Odpowiedz
@mickpl: Reasumując, jeśli ktoś nie wykorzysta tej niewielkiej pomocy jaką są wakacje kredytowe żeby próbować skompensować problemy jakie dla jego budżetu generuje kredyt to znaczy, że jest półdebilem i nie zasługuje na to mieszkanie w pierwszej kolejności.
  • Odpowiedz
A tracą głównie banki

@Partyzant91: Traci głównie gospodarka, ale tego nie da się wytłumaczyć w społeczeństwie, które maturę z matematyki na poziomie szympansa oblewa w 30%.

Przyjmując,że większość osob korzystających z tego nadplaci ta kwotą kredyt to w jaki ogromny sposób straci na tym gospodarka?
  • Odpowiedz