Aktywne Wpisy
w__w +106
Co jest urwa z tymi p0lakami-kier0wcami xD Jade 50 (idealnie rowne wg wskazan gps, wiec przecietny kierowca mial na loczniku wiecej niz 50) w zabudowanym i kazdy chcial mnie wyprzedzac XD
Serio jest tak, ze jezdzac codziennie po Niemczech czlowiek jezdzi z kultura, a tutal wlacza sie w czlowieku cham i agresja na drodze…
#polskiedrogi #polska #prawojazdy
Serio jest tak, ze jezdzac codziennie po Niemczech czlowiek jezdzi z kultura, a tutal wlacza sie w czlowieku cham i agresja na drodze…
#polskiedrogi #polska #prawojazdy
jaavi666 +71
#ciaza #rodzicielstwo #dzieci
Staralismy sie z rozowym o dziecko przez 2 lata
Wreszcie na poczatku roku sie udalo z mala pomoca kliniki (naturalnie)
Później się okazało, że będą blizniaki...
... a teraz że dwie dziewczyny...
... z kim będę układać lego, grać w gry i naprawiać auto? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Także życie zaskakuje i już szukam bagażnika dachowego do auta
Staralismy sie z rozowym o dziecko przez 2 lata
Wreszcie na poczatku roku sie udalo z mala pomoca kliniki (naturalnie)
Później się okazało, że będą blizniaki...
... a teraz że dwie dziewczyny...
... z kim będę układać lego, grać w gry i naprawiać auto? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Także życie zaskakuje i już szukam bagażnika dachowego do auta
Firma może mnie przerzucić do oddzialu pod Londyn. No to samo stanowisko które mam w PL
26k raczej brutto rocznie na początek + 10% bonus co miesiąc premi wiadomo, od wyniku
+15% premii kwartalnej jw.
Starczy to na wynajem mieszkania i życie nie jak robak?
Tak samo mógłbym do Niemiec około 3,5k brutto/m
Ewentualnie czekac do Lutego na awans w PL i zarabiać 8k brutto + te same bonusy (w pl nie płace za chatę)
Tak samo mogę awansować w UK, ale musiałbym zacząć od tego stanowiska które mam teraz ehhh
No i nie wiem co robić, pomocy
#uk #emigracja #pomocy #pytanie #pracbaza #niemcy
8k miesięcznie zł
3,5k brutto euro
Mogłem to uściślić xD
Tak czy inaczej praca w UK -wyplata w funtach
Praca w DE - wypłata w euro
Ale jesli nie chodzi ci tylko o kase a doswiadcenie to jedz, moze ci sie spodoba i szybko dostaniesz lepsza prace.
@RwandyjskiFront: jeżeli "pod Londynem" jest pod Londynem, a nie bliżej Birmingham to bez szału, chyba że firma zapewni mieszkanie
Poczekam chyba na awans w PL, wtedy zarobki skoczą pewnie do około 35k £ + bonus`/rok
Więc poczekam na polski awans, podszlifuje język i za rok przeniose się do Niemiec. Innego wyboru chyba nie ma
W UK fajne jest to, że jak widzą, że masz potencjał to awansują :) więc możesz ewentualnie zdobyc awans w