Aktywne Wpisy

Salido +248
Minął 27. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miał miejsce 1 wypadek śmiertelny w którym zginęła 1 osoba.
117 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
120 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miał miejsce 1 wypadek śmiertelny w którym zginęła 1 osoba.
117 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
120 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-12
Pobierz
darkhorse +145
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Też tak macie, że jak wywalacie jakiś stary #gownokod, zastępując go nowym, pachnącym kodem pisanym niczym wiersz, to czujecie się jakbyście wyrywali chwasty z ogródka i sadzili w ich miejsce piękne kwiaty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Któregoś pięknego dnia z rana zagląda w repo, a tu jego turbo-architekt wyharatał wszystkie view modele i cały ten kod powrzucał do "code behind" każdego page'a w aplikacji, bo... "teraz przynajmniej można to śledzić w debuggerze"...
źródło: comment_1657697029tu6k7Tynr7tUZWgV9j8dzh.gif
Pobierz@Endriu_:
Pracowałem kiedyś nad .netowym molochem MVC składającym się z 60 projektów w solucji, który komunikował się z kilkunastoma serwisami i używał kilkunastu "uniwersalnych" bibliotek, z zależnościami dociąganymi jako nugety. Jeden z leadów z tego samego powodu co u Ciebie powciągał wszystkie paczki jako projekty do tej solucji, dzięki czemu moloch urósł do 136 projektów, wczytywał się 5 minut a budował 20.
źródło: comment_1657700742qr6k9r1va4aV4mbHolYfLS.jpg
PobierzDunno, ja tam nie rozumiem takich ludzi :D
Wolę jak kod jest jak proza.
@Whiskeyjack29: To niezła podmiana bazy, z jednej relacyjnej na drugą. xD Podmiana bazy danych to nie jest proces który kończy się na implementacji w kodzie, należy
@Whiskeyjack29: A wiesz po co się robi w ogóle code-review PR?
@file_get_contents: W niektórych firmach zatrudnia się software engineers, a nie code monkeys ( ͡° ͜ʖ ͡°) A odpowiadając dokładniej, disaster recovery plan może sporo zależeć w zależności od bazy danych, jak i samej architektury aplikacji. Cała procedura DRP powinna zostać przetestowana, więc infrastruktura jak najbardziej jest na barkach software engineer, pod słowem infrastruktura
Wiem wiem, takie tylko śmieszki trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°)