Aktywne Wpisy
tiofen +633
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +297
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
- Cebula surowa starta na tarce czy podsmażona?
- Obtaczacie w bułce tartej czy w mące?
- Dodajecie musztardę czy może nie?
- Smażycie na smalcu czy na oleju?
- Wolicie małe czy duże?
A może jeszcze inaczej?
Ja uważam,że starta cebula na tarce zapewnia kotletowi lepszą strukturę i jest bardziej soczysty, podsmażona dodaje fajny posmak posmażonej cebuli i lekki jej słodki smak, ale kotlet jest mniej zwarty.
Obtaczam w mące, nie dodaje musztardy, smażę zawsze na smalcu i lubię duże ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opracowałem już sobie wyrabianie mielonych, które są chrupiące z wierzchu i mega soczyste i wilgotne w środku, i takie lubię.
Dziś zrobiłem giga mielonego s------a, w komentarzu dodam jakieś zdjęcie przekroju. Pozdro
#gotujzwykopem
#gotowanie
#foodporn
@Ziemniak43212: zmieszaj olej z margaryną i odrobiną masła.
why not both?
Posiekana, podsmażona
W niczym
cebula podsmazana
obydwie opcje sa dopuszczalne
bez musztardy
olej
male
Dodaje do środka namoczoną bułkę, sól, pieprz panierka z bułki tartej, perfecto.
Mama moja dodaje jeszcze natkę pietruszki i troszkę czostku
Babcia robiła mieszane mielone wołowo-wieprzowe i dodawała pieprzu ziołowego.
Jadłam kiedyś mielone z dodatkiem posiekanych liści selera, fajny efekt to dało
Na tarce o drobnych oczkach ścieram dwie małe lub 1 większą cebulę (zwykła żółtą), 2 ząbki czosnku.
Dodaje wcześniej namoczoną w mleku czerstwa kajzerkę, odciśniętą z mleka przed dodaniem, 1 jajko.
Następnie przez co najmniej kilka minut wyrabiam mięso dolewając stopniowo lodowatą wodę (około 60ml)
Później wilgotnymi rękoma formuje duże,
"z jakiego mięsa przygotowujesz mielone?"
Próbowałeś robić z karkówki zamiast z łopatki?
IMO wychodzą bardziej soczyste, ten tłuszczyk z karkówki robi robotę.
- cebula podsmażana,
- sama bułka, ew. nic,
- brak musztardy, czasem curry
- olej albo masło klarowane
- małe, mini nawet
1. Starta na tarce
2. W bułce tartej
3. Dodaję musztardę
4. Smażę na oleju
5. Raczej duże
Mogę się zapytać gdzie jest mięso do tych mielonych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)