Wpis z mikrobloga

@fuul7 w Wordzie tez jest vba i różne opcje recenzji i czarów, który normalny człowiek nie używa:). Ale tak, pewnie chodzi o Excel +0.5[word+pp].
  • Odpowiedz
@fuul7: w office masz i excel i word, do tego power point (bo prezentacje xD), accessa, a nawet visio, outlook czy publisher... Będziesz człowiekiem orkiestrą ;)
  • Odpowiedz
@fuul7: btw tak serio być może chodzić o to żebyś umiał poprawnie złożyć tekst w wordzie i np nie robić justowania spacjami i wszędzie wrzucać "entery" ;)
  • Odpowiedz
@sikalafou: OK zakładając że "miałeś w szkole" office 98, zakładajmy że w ostatnich latach liceum
czyli po 18+24 masz maksymalnie 42 lata.

przypomnę że w 98 to w więszkości szkół nie było nawet jednego komputera

Zakładając że uczyłes się dopiero od XP w liceum/technikum i od razu w szkole mieliście na premierę cały pakiet office
  • Odpowiedz
@fuul7: Paaaanie, jak lata temu na studiach gadałem z osobami co robili certyfikaty na Excela to z rozmów wynikało, że im bardziej ktoś umie Excela to tym bardziej mówi, że jeszcze mało wie, bo poznaje takie możliwości, że wprawiają one w zdumienie. A np taki Access (wchodzący w różnych latach w pakiet Office) to podstawą działania jest rozumienie relacyjnych baz danych. Rozumiesz o co w tym chodzi? Nie pytam złośliwie
  • Odpowiedz
@FidoRS: jak robiłem doktorat, to uczyłem studenciaków "zaawansowanych funkcji worda", pierwszym szczytem do zdobycia była komparacja zmian między wersjami dokumentów. Im młodszy rocznik, tym większe oczy robili, jak do nich dochodziło, że mają serio to znaleźć, zrobić i jeszcze dojść do ograniczeń narzędzia. Potem były wzory chemiczne, matematyczne, konstruowanie własnych makr, szablony cytowań, bibliografie itd. Większość się wypisywała. Bo oni umieją robić tabelkę w excelu, wstawić obrazek do worda i
  • Odpowiedz
@fuul7 W Wordzie to może być np korespondencja seryjna, dotychczas w każdej pracy biurowej mi się przydawała, a prawie nikt inny tego nie umiał używać
  • Odpowiedz