Aktywne Wpisy

bartlomiej_rakowski +318
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
NissanZ32 +117
#systemkaucyjny w #szwajcaria a raczej jego brak. Praktycznie każdy sklep który sprzedaje produkty w plastiku ma obowiązek je też przyjmować. W praktyce oznacza to, że każdy sklep poza jakimiś mikro żabkami ma pojemniki na butelki PET i pojemniki plastikowe np. po płynie do płukania prania. Nie ma żadnej kaucji, butelka może byc zgnieciona. Wystarczyłoby zrobić coś takiego, w połączeniu z tradycyjnymi kubłami na plastiki pod blokami. No ale
źródło: image
Pobierz

Jak to jest w końcu z #bitcoin? Warto go nadal kupować co miesiąc za $100 (https://dcabtc.com/) i hodlować na portfelu offline, licząc na jakąś wyśrubowaną cenę za 10 lat (np. $500k-$1M za 1BTC w 2032), czy ostatnie zawirowania pokazały, że to wysoce nieprawdopodobny scenariusz?
Zauważam, że całkiem inteligentni ludzie mają bardzo rozbieżne opinie na temat Bitcoina - jedni uważają, że jego 13-letnia historia udowodniła, iż to jedyna bardzo przyszłościowa kryptowaluta, inni twierdzą, że to bezwartościowy kąkuterowy piniondz, który z czasem skończy jak inne shitcoiny, inni zaś traktują go jako obiecujący, ale wysoce spekulacyjny asset, który zasługuje np. na 5-10% w indywidualnym portfolio.
Czy któraś z tych grup jest lepiej poinformowana, czy wszystkie po prostu spekulują w często wysoce emocjonalny sposób, w warunkach wysokiej niepewności, która uniemożliwia dokonywanie jakichkolwiek sensownych przewidywań? #pytanie #kryptowaluty #inwestycje #inwestowanie #finanse
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62c9964fae99221d03752970
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
źródło: comment_1657380044lgJDVhkIIu4wEghS2Ul08w.jpg
PobierzByc moze jest to poprawne rozwiązanie. Subiektywne do oceny.
W sumie to teraz będzie ciekawie, bo jeśli czeka nas światowy kryzys podobny do tego z 2008 roku to crypto w takich warunkach jeszcze nigdy nie funkcjonowały.
Według mnie najgorsze są giełdy i stablecoiny, no ale bez tego nie byłoby takiej pompy i spekulacji.
Czy na górkach? Czy na binance? - to już twój chochoł.
Robi to w dowolnym momencie. Ma darmowy hajs - górki go nie interesują. Potrzebuje to wyciąga.
Oczywiście może być altruistą i nic nie robić, ale mając takie możliwości - nie oszukujmy się.
To jest dopiero odklejka.