Aktywne Wpisy

CXLV +89

kasiknocheinmal +112
Ej, jak jesteście w pobliżu parków to weźcie ze sobą trochę słonecznika, płatków owsianych, pszenicy, niesolonych i nieprzyprawionych orzechów, sypnijcie do karmnika albo na udeptany śnieg, ptaki bardzo tego teraz potrzebują.
Byliśmy właśnie w Parku Lotników nakarmić wiewiórki, do tego sypnąć trochę ziarna ptakom i teraz, kiedy jest to najbardziej potrzebne, karmniki świeciły pustkami. Kiedy jest cieplej, są pełne, bo pewnie ludzie chętniej wychodzą się przejść na spacer, a teraz w karmnikach
Byliśmy właśnie w Parku Lotników nakarmić wiewiórki, do tego sypnąć trochę ziarna ptakom i teraz, kiedy jest to najbardziej potrzebne, karmniki świeciły pustkami. Kiedy jest cieplej, są pełne, bo pewnie ludzie chętniej wychodzą się przejść na spacer, a teraz w karmnikach

Mam problem z gtestem.
Jest postawiony mock ogólny wcześniej w teście, że coś ma się nie zadziać.
EXPECTCALL(mockObj, method(, )).Times(0);
Dalej w scenariuszu testu jest jednak
EXPECTCALL(mockObj, method(arg, _).WillDoSth();
Z jednej strony test płacze, że method ma nie być zawołane, ale jest, a zaraz potem, że drugi warunek jest niespełniony bo metoda została zawołana (przechwycił ją ten pierwszy expect)
W tym przypadku nie bardzo jest jak użyć RetiresOnSaturation bo saturacja to Times(0) więc de facto ten expect nigdy nie traci ważności.
Jakieś sugestie?
Nie mogę tego zaorać totalnie...
Expect
Action
Expect
Action
Czy masz tylko jedną akcję na końcu? Coś mi się nie chce wierzyć że to nie działa
Expect no stream create (libmethod(, ).Times(0))
Action 1
Expect stream create lib