Wpis z mikrobloga

Nie xd przekablowanie calego domu blizniaka 3 pokojowego to cos kolo 4k teraz, plumbing za malo informacji, to z instalacja centralnego? Moim zdaniem i tak za wysoko. Plytki liczac po 45 za m2 to wychodzi 180m2 za sama robocizne wiadomo, tam jest jeszcze material i wiele zalezy od tego jakie plytki ktos kupuje. Mozna kupic takie za 12f m2 i 40 to nie wiem. Painting and decorating przestrzal a reszte sobie juz
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: To dlaczego nie kablujesz? Ja za same schody (27 stopni) ledy wbudowane i skasowalem 4k funtow. Wymiana fuseboarda to 700-1100funtow a kable w zaleznosci od wielkosci instalacji to 8000-12000 za 3 bed. Do tego dochodza jeszcze p------y, typu programowanie bram, domofonow, kamer, etc
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: No i co to ma do rzeczy? Rok temu rolka kabla kosztowala polowe, a paliwo £1.2. Tanio to juz bylo ale znam “screfix sparkys” robiacych new builda za £3000 z materialem i pracuje po 7 dni w tygodniu.
Placi i placic bedzie, skoro juz consumer unit a nie distribution board.
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: Robie okolo 50 projektow rocznie w tym industrialne i comercha. Pokaz mi swoje projekty i podaj nazwe firmy zebym wiedzial dla kogo nie pracowac. Wiec, dla kogo podwykonujesz?
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: Ja sie swoimi moge pochawalic. A tutaj mamy przypadek firmy dziada, ktora ma gowno klientow z gownianymi budzetami. To co, 3000f pelene przekablowanie i jeszcze 1fix po mojej stronie?
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: Zawsze znajdziesz kogos, kto zrobi taniej. Jeleli uwazasz, ze zyrandol warty 5 czy 10k funtow powiesze za £50 to nie ma opcji. Ja gram transparentnie ze swoimi klientami i jezeli, naprawa wymaga wymiany bezpiecznika to po starej znajomosci im to ogarne. Oni zarabiaja i ja zarabiam. Nigdzie sie nie reklamuje, nigdy nie reklamowalem. Nawet nie mam wizytowek wydrukowanych. Sami dzwonia i wiedza ile musza zaplacic. Ostatnio robilem gniazdko pod
  • Odpowiedz
@GacekNiebieski: Ja eicr zazwyczaj w cenie jezeli dochodzi do sytuacji, ze jest taka lipa na chalupie, to nawet remedial nie wypisuje tylko naprawiamy na bierzaca. Ostatnio wracalem do klienta na knightsbridge bo przeciwporazeniowka zaczela wybijac. Jego tekst: cena nie gra roli. Musi byc naprawione, bo mam gosci i nie moge sobie pozwolic na brak oswietlenia w domu.
  • Odpowiedz