Wpis z mikrobloga

Wczoraj mój znajomy z podstawówki udostępnił nieironicznie tego demotywatora
Z bardziej śmiesznych informacji - jego ojciec ma dwa duże sady czereśni xD xD xD

Nie muszę się zastanawiać ile płaci. 5zł/łubianka, bo (nie) mam studenta i Ukraińca na Pana miejsce
#bekazjanuszy #januszebiznesu #lato #pracbaza
niochland - Wczoraj mój znajomy z podstawówki udostępnił nieironicznie tego demotywat...

źródło: comment_1656839252PfFVzE5G6MsZ4bsNmpJR0t.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cutecatboy: Z drugiej strony rodzice zarabiający pracować dzieciom bo przecież "ty masz się tylko uczyć" jest takim samym rakiem. Za dzieciaka w chacie mi się nie przelewało jak to na terenach po PGRowskich było, jednak rodzice zasłaniali się dumą, że to oni będą pracować a ja mam się uczyć. I tak chłopaki, którzy pracowali przy zbiorach czy żniwach latem po wakacjach kupowali sobie jakieś ogary/komary/wsk albo motorower i dojeżdżali sobie
  • Odpowiedz
@gorylwemgle: bo mam już 30 lat i stałą pracę. Ja mówię o ludziach, którzy chcą sobie sezonowo dorobić. 300zl dniówki, to w jakiej pracy dadzą ? Nawet na budowie pracując w sloncu tyle nie zarobisz.
  • Odpowiedz
@Winsomeboy: nigdzie. Bo i tu tyle nie zarobisz. Chyba że jesteś j-----m robotem i 12h bez przerwy to nie problem. Nie lepiej już o tym, że po jedynym takim dniu będziesz tak obolały, że drugiego dnia już c---a zerwiesz.
  • Odpowiedz
@Sprus taka maszyna to koszt pewnie koło 1mln, pierwsza na testy w polsce została kupiona rok temu, prototypy robione na wzór amerykański bodajże w rumunii, wy myslicie ze jak filmik jest na jutube to znaczy ze wszyscy zbieraja na swiecie maszynami aby polak glupi nie zbiera...
  • Odpowiedz
@Nosradamo: @cutecatboy: Ja p------e żyjecie w najlepszych czasach w historii ludzkości a nadal cipy macie ból d--y, ze ktoś pójdzie popracowac pare godzin we wakacje, żeby coś od siebie dać xd
  • Odpowiedz
wy myslicie ze jak filmik jest na jutube to znaczy ze wszyscy zbieraja na swiecie maszynami aby polak glupi nie zbiera...

@siodemkaxx: jakoś tak się dzieje, że koszyczek malin jest sprowadzany z Hiszpanii, albo Włoch i opłaca się zapłacić za zbiór w euro, zapakować, przetransportować i sprzedać w polsce taniej niż te zdechlaki sprzedawane na straganach

ktoś tu kogoś robi w c---a i mam wrażenie, że to rolnicy
  • Odpowiedz
@Sprus: nie jest taniej, jest taniej poza sezonem, gdzie nasze truskawki są ze szklarni i ogrzewanych tuneli, to wtedy chwilowo są tańsze truskawki z hiszpanii, tam oczywiście że się płaci w euro, ale na pewno mniej niż w polsce, tam pracują imigranci z algierii i maroka wykorzystywani w pracy od kilkudziesięciu lat... o obozach pracy na truskawce w huelvie to dokumenty kręcili już kilkanaście lat temu, niewiele sie tam zmieniło...
  • Odpowiedz
@niochland: Warto za młodu popracować troche w upale albo na budowlance za c-----ą kase. Idealna motywacja żeby jednak się uczyć i dążyć do czegoś więcej.
  • Odpowiedz