Pijcie ze mno kompot. Myślałem że to wskaźnik w aucie mi nawala, a jednak na stacji wyszło że nie. Spalanie na poziomie 4,5L/100 km w dziewiętnastoletniej cytrynie picasso. Mialem sporo trasy tym razem, ale 15km szybciej i spalałem litr więcej. W sumie to na tej jeździe, zaoszczędziłem więcej niż obajtek chciał dać za zainstalowanie swojej apki (✌゚∀゚)☞
@Czill23: Kurde, niezłe hasło z tym akumulatorem, pierwsza myśl, że chyba mieszkasz na obrzeżach miasta i masz daleko do jakiegoś sklepu, by podjechać po nowy. Łap plusa.
@Kulek1981: kiedys musiałem wrócić awaryjnie do domu ze studiów 250kilometrow. W kieszenie miałem 20 złoty i lekko naruszona rezerwę w baku, zalałem 5 litrów ropy i wróciłem na luzie i jeszcze mi coś zostało. Na koniec komputer pokazywał mi 3.7 litra spalanie ale muszę przyznac że więcej jak 90km/h nie jechałem. Cytryna też raczej niezawodna 400k i nic z silnika nie było wymieniane ale raz jak umarł jakiś czujnik to
@Kulek1981: Mój rekord to 4.3 w 2.0 HDI z Peugeota 508 rocznik 2020. Ale serio przy dziadkowej jeździe, więc na dłuższą metę byłbym zmęczony. Natomiast ostatnio miałem na kilka dni BMW X6 40d 3.0 V6 diesel i byłem w szoku, że taki kloc z ponad 300 konnym silnikiem na autostradzie mi spalił 7.6 przy jeździe z maksymalną dozwoloną prędkością. Dzięki Unio że chcesz #!$%@?ć diesle, przecież są takie nieekologiczne.
@Kulek1981: Hurr durr! Jak można jeździć takim starym gratem, zaraz pewnie Ci koło odpadnie! Przez takich jak Ty giną ludzie na drogach!!! Do tego tym śmierdzącym dieslem! Kup sobie lepiej nowe auto albo przesiądź się do komunikacji miejskiej, jak Cię nie stać na normalny samochód biedaku!!
@Koichi: Nigdy nie rozumiem ludzi którzy jad nad morze cała rodzina i gonią 160 albo o więcej ( ͡°͜ʖ͡°) To już trzeba być naprawdę skupiony i wg mnie jest nieekonomiczne.
Też tak myślałem dawniej jeżdżąc peugeotem 206 albo lancerem po trasie. Potem przesuadlem się w stingera i odczucie prędkości skupienia i komfortu jest nieporównywalnie inne
@Kulek1981: Obajtek #!$%@? uczy eco drivingu ( ͡°͜ʖ͡°) Ostatnio mając wybór by dostać się na śląsk z poznania jadąc sobie spokojnie 70-90km/h s11 albo z buta na autostradę (różnica między trasami to ok. godzina drogi, na korzyść autostrad) wybrałem bujanie się s-ką. Ile zeszło okaże się przy dystrybutorze, ale strzelam ok 8l lpg.
Z reguły większość aut ma taka magiczna granice ze po przekroczeniu 100-110 zaczyna palić o wiele, wiele więcej
@Krzysztof53647: no ale to się tyczy raczej aut miejskich lub aut z gówno silnikami. Normalny silnik z normalną mocą czuje się świetnie przy prędkościach autostradowych i nie pali wtedy dużo więcej. Wielkie A6 z 2 litrowym dieslem spali mniej jadąc szybciej niż jakiś miejski piździk 1.4 który ledwo ma 100KM albo i
Spalanie na poziomie 4,5L/100 km w dziewiętnastoletniej cytrynie picasso.
Mialem sporo trasy tym razem, ale 15km szybciej i spalałem litr więcej.
W sumie to na tej jeździe, zaoszczędziłem więcej niż obajtek chciał dać za zainstalowanie swojej apki (✌ ゚ ∀ ゚)☞
#chwalesie #citroen #spalanie
Zdjęcie poglądowe
Łap plusa.
1,6 hdi czy stare 2,0 hdi?
Mialem taki,bardzo fajne autko- wygodne,pakowne i tanie w utrzymaniu
Też tak myślałem dawniej jeżdżąc peugeotem 206 albo lancerem po trasie. Potem przesuadlem się w stingera i odczucie prędkości skupienia i komfortu jest nieporównywalnie inne
@Kulek1981: o nieee, dziad-zamulacz edycja dusigrosz xD
Tyle dobrze, że cię tiry nie robią na autostradzie, tylko co najwyżej busy xD
@Krzysztof53647: no ale to się tyczy raczej aut miejskich lub aut z gówno silnikami. Normalny silnik z normalną mocą czuje się świetnie przy prędkościach autostradowych i nie pali wtedy dużo więcej. Wielkie A6 z 2 litrowym dieslem spali mniej jadąc szybciej niż jakiś miejski piździk 1.4 który ledwo ma 100KM albo i