Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 147
Pijcie ze mno kompot. Myślałem że to wskaźnik w aucie mi nawala, a jednak na stacji wyszło że nie.
Spalanie na poziomie 4,5L/100 km w dziewiętnastoletniej cytrynie picasso.
Mialem sporo trasy tym razem, ale 15km szybciej i spalałem litr więcej.
W sumie to na tej jeździe, zaoszczędziłem więcej niż obajtek chciał dać za zainstalowanie swojej apki ( )

#chwalesie #citroen #spalanie
Zdjęcie poglądowe
Kulek1981 - Pijcie ze mno kompot. Myślałem że to wskaźnik w aucie mi nawala, a jednak...

źródło: comment_1656566897MMwuKgTHslTBJHOplwJXD9.jpg

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: Troszkę głupoty opowiadasz. Sam jeździłem dieslem 2.0 136km i od 120 już zaczynał żłopać.
Nie ważne jaki masz silnik to przy 160km/h każdy zaczyna żłopać. Akurat te miejskie #!$%@? co maja 1.4 moga mieć grubo ponad 100 koni a nie ledwo 100 ( ͡° ͜ʖ ͡°) I dla nich taka prędkość 110km/h jest idealna. Nie palą więcej, komfort jazdy spoko, a i jeszcze jest czym przyspieszyć.
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: Jak masz stare auto , to się nie dziwie że tak mówisz. Przy większości nowych aut przy 140 km/h dalej się jedzie komfortowo jak w starym przy 100 km/h. Bo nie ma hałasu i tak nie czuć prędkości. Obecnie i tak jeżdżę max 120 km/h bo spalanie wychodzi o prawie 2 litry niższe niż przy 150 km/h.
  • Odpowiedz
@lentilek: Nie mam starego. Ja mówię o prędkości 160 a ty 140. Na oko to różnica jak a podczas jazdy ogromna.
A wiec dupa prawda. Jazda 110 na tempomacie a jazda 160 to jest innym świat. Trochę nie za bardzo kumasz jak działa silnik i jak rośnie zużycie paliwa.
Na dodatek ja tu ciagle mówię o paliwie a ty wyjeżdzasz z komfortem ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Mi 2.0 HDI 90 w 20-letnim Pugu 406 pali 6,5 ale na autobanie jadę 130, nie 10

@ZlodziejBilonownic: mi 1.6 hdi w DS3 bierze 4,5 przy 130, a przy 105 to lekko poniżej 4 schodzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@paww: Tempomat w corsie D można łatwo dołożyć. Wystarczy zamontować manetkę, która kosztuje około 100zł na olx, a następnie aktywować interfejsem. Przerabiałem temat w Astrze
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: No tak, jak twój żłopał od 120 to znaczy że wszystkie żłopią. Mój przy 120 pali 5.5 litra i nie nazwałbym tego żłopaniem. Przy 160 7.8-8.2l w zależności od wiatru i nachylenia trasy. Już pisałem wcześniej dwutonowe X6, 3.0 V6 diesel biturbo z ponad 300 konnym silnikiem, 720 nm spalił mi średnio przy dynamicznej jeździe mieszanej 8.8l a z samej autostrady przepisowo 7.6. To możliwe.
  • Odpowiedz
@Kulek1981: o panie, przy 105 na tempomacie myślę że avka 2.0 d4d zejdzie niżej- ale fakt, że i niższa i bardziej opływowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) nigdy nie sprawdzałem 'z natury' ale komputer przy trasie i tempomacie na 130 pokazuje 4.6l / 100km
  • Odpowiedz
@alvaro1989: No to zlopal ci w cholerę, bo u mnie brał 5.3l a przy 160 8.5 i co teraz? Takie to twoje porównanie jest bez sensu.
Samochód powyżej 120 zaczyna żłopać i pogódź się z tym.
Przecież wg tego co piszesz to przy 160 pali ci o 50% więcej wiec jest zlopanie na całego xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@emrys: Czemu? Właśnie spoko się jedzie, ścigacze pędzący na kupę, wyprzedzają, spokojnie dobijasz do tira i prawie nigdy nie ma problemu z jego wyprzedzeniem, bo szybcy #!$%@?ą szybciej ¯\_(ツ)_/¯
Wcześniej jeździłem 120, ale zauważyłem, że nie ma sensu.
  • Odpowiedz