Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tomek0931: mam akurat AUX Q Smart co prawda mniejszej mocy, do salonu >25m, do sypialni jednak ciężko skierować to powietrze, jest to pokój obok i przyznam że bez multisplita się nie da chyba
  • Odpowiedz
@let_it_be: Nie musi się dostawać ale czy mógłbyś mi z doświadczenia powiedzieć czy czuć różnicę w innych pomieszczeniach? Podobno osuszacz sporo pomaga a mieszkanie mam dosyć szczelne poza wentylacją więc liczę że pomoże.
  • Odpowiedz
  • 1
@tomek0931: w przedpokoju czuć różnicę, powiem tak, różnica temperatur w pokojach obok to ok 2 stopnie, przy czym u mnie nie mogę bezpośrednio puścić w drzwi nawiewu, mogę to zrobić przez swing lewo/prawo co wydłuża czas schładzania innych pokojów. Gdybym mógł zatrzymać nawiew w konkretnym kierunku to szybko by poszło. Osuszanie pomaga mega.
  • Odpowiedz
czy czuć różnicę w innych pomieszczeniach?

@tomek0931: W momencie gdy masz nawiew tylko w jednym pomieszczeniu to czuć różnicę. W momencie przechodzenia między nimi wchodzisz do lodówki albo parówki.
  • Odpowiedz
  • 1
@tomek0931: moc wystarcza w zupełności, zużycie energii wzrasta w zależności od użytkowania, ja mam małego bombelka więc nie chodzi non stop, żeby się nie przeziębił. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 1
@PodniebnyMurzyn finalnie zamontowałem Gree PULAR 2,5kv za 3500z montażem i 5lat gwarancji i jestem kompletnie zadowolony jak schładza 67m2 mieszkania. Zmieniłem bo mimo że aux miał wyjść ze wszystkim 2800 to przy rozmowie przed montażem okazało się że wyjdzie 3200 więc przez kręcenie zrezygnowałem.
Co do subiektywnych odczuć schładzania to moje mieszkanie akurat ma taki układ że klimatyzator dmucha w korytarz i z niego przechodzi do sypialni.
  • Odpowiedz