Może głupie pytanie. Do tej pory jeździłem na Vittoriach Pro G2.0 28c i sobie chwaliłem. Po ośmiu tysiącach kilometrów tylna opona już ostro pocięta (ale to kij) i widać oplot w dwóch miejscach, przód dalej spoko. Ceny wywaliło w kosmos i 28c kosztuje prawie dwie stówy, gdzie 25c mogę mieć za 135 złotych. Jest sens takiego połączenia 25c z przodu i 28c z tyłu?
@guru8: niby pisali że g1 vs g2 w rubino pro daje dłuższy przebieg ale jakoś tego nie widzę po 9k km mam zjechane 28mm G2 jak po 15k km G1 25mm, jedyna różnica to daje mniejsze ciśnienie.
Co do Twojego pytania to zostałbym na tej samej szerokości dla wygody, jedno ciśnienie, przekładania opon i dla takich samych dętek
@arbuzo: O to jest dobry deal, tylko muszę czekać do dziesiątego :D @jagodowy_krol: Nad taką podmianką myślałem, ale czy to faktycznie ma sens. Czysto teoretycznie rzekomo różnica między 25c a 28c jest niewielka, z lekką przewagą komfortu 28c @s---k: Taki przedział cenowy to nie dla mnie, tym bardziej że Rubino u mnie nie miały lekko, sam jeżdżę po szutrach, kamieniach i u-----h na nich ( ͡
@guru8: u mnie też, dlatego wolę mniejszą z przodu, a większą z tyłu. Ostatnio jak zobaczyłem nowe ceny szytek - kupiłem używane, masakra jakaś. Teraz mam komplet 2 w zapasie i na sezon może mi starczy, w zeszłym - 2 przedziurawiłem (╥﹏╥). Chociaż kiedyś miałem oponę tak beznadziejną, że masakra, ślizgała się na wszystkim.
@guru8: kiedyś w autach były węższe z przodu, niektórzy rowerzyści też tak robią. tył napędza i on głównie amortyzuje nierówności pod tyłkiem. Nie wiem, jestem też leniwy i pewnie bym założył najpierw na tył, a jakbym miał jakieś zastrzeżenia dopiero zmieniał ( ͡°͜ʖ͡°)
#szosa
Komentarz usunięty przez autora
Co do Twojego pytania to zostałbym na tej samej szerokości dla wygody, jedno ciśnienie, przekładania opon i dla takich samych dętek
@guru8: nikt tego nie sprawdza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze możesz dać starą 28 na tył a nową 25 na przód.
Kupowałem w zeszłym tygodniu
@jagodowy_krol: Nad taką podmianką myślałem, ale czy to faktycznie ma sens. Czysto teoretycznie rzekomo różnica między 25c a 28c jest niewielka, z lekką przewagą komfortu 28c
@s---k: Taki przedział cenowy to nie dla mnie, tym bardziej że Rubino u mnie nie miały lekko, sam jeżdżę po szutrach, kamieniach i u-----h na nich ( ͡
źródło: comment_1656403553cKssifzZOyBLqir85e0aTo.jpg
Pobierzźródło: comment_1656403705eaU5f1DcpdiDtAMvHQsJo6.jpg
Pobierz@guru8: nie wiem, ja pewnie bym tak zrobił, ale czy bym poczuł cokolwiek - wątpię.
Chociaż kiedyś miałem oponę tak beznadziejną, że masakra, ślizgała się na wszystkim.
Jaki pasek?
@jagodowy_krol: Ale odczuwasz jakieś różnicę w prowadzeniu na węższej z przodu?