Ostatnie 2-3 lata w Polsce i Europie moda na te debilne samochody, wielkie pick-upy. Kupić taki samochód to powiedzieć wszystkich, że jest się samolubnym leniem z kompleksami i mam nadzieje, że miasta walną im takie podatki, że im się odechce tym jeździć, bo jeden taki bebzun zajmuje miejsce 3-4 samochodów do tego nie mają żadnego praktycznego zastosowania w środowisku miejskim. Stanowią po prostu zagrożenie, jachty na kółkach.
Tutaj zdjęcie z Holandii, gdzie jeszcze większy mindfuck, bo tam kraj płaski i zabetonowany na maxa, ale ludzie to kupują tak czy siak.
@Doctor_Pleasure: juz powinno byc ok, wykop.pl ignoruje wartość obrotu z exif zdjecia - wiec na telefonie, windowsie i irfanview jest dobrze interpretowane - ale juz api wykopu wrzuca zdjęcie obrócone o 180 bo telefon trzymałem w taki sposób robiąc zdjęcie. Jak odświeżysz to jest juz przerobiony plik ( ͡°͜ʖ͡°)
Czyli jednak jest tam regulacja która walczy z samochodami, a szczególnie z ich wielkością ( ͡°͜ʖ͡°)
@Bratkello: No oczywiście! A wykopek się zesrał bo duże auta nikomu nie potrzebne i niefunkcjonalne xd Akurat tutaj jeździ bardzo dużo firmowych pickupów, które ciągają różnej maści małe przyczepy a z racji małego kraju i ciasnych miast to i auta starają się mieć małe.
jeszcze zostaje kwestia, że komuś przez 11 miesięcy w roku wystarczy kia picanto ale przez 1 miesiąc potrzebuje czegoś większego. Zapakuj 4 osoby na wyjazd na narty czy tydzień na jachtach w przeciętnego sedana. Wygodniej jest mieć większe auto cały rok niż na wyjazdy 2-3 razy w roku wypożyczać jak akurat jest potrzebny ¯\_(ツ)_/¯
@El_Duderino: ale wiesz, że debilem można być w każdym środku transportu? xD
Dostawczak, duży pikap, duży suv (głównie baby w suvach), małe autko miejskie, kierowca autobusu miejskiego (te złamasy uwielbiają zajeżdżać ci drogę bez patrzenia w lusterka i nie mówię tu o wyjeździe z przystanku), rowerzyści i hulajnogarze.
@moll mam prawko ponad 10 lat, mieszkam na wsi, z odśnieżaniem wiadomo, nie zawsze się wyrobią
Nigdy nie miałem auta 4x4, nawet takiego nie prowadziłem w sumie nigdy. Podwyższonego też nie mam. Zawsze wszędzie dojechałem, nawet zimą. Dbam jedynie o opony. Więc co to za p---------e że trzeba mieć 4x4 żeby wgl wyjechać xd
I tak jak reszta pisała, passat w kombi, czy stara omega w środku deklasują ilością miejsca te
to może być dla Ciebie szok, ale istnieje spora szansa, że ktoś dojeżdża do miasta i mimo wszystko potrzebuje większego samochodu.
Wybierz, czy dojeżdża do pracy czy prowadzi biznes polegający do wożenia gabarytów. Bo do gabarytów służą auta dostawcze a żeby dojeżdżać do pracy nie potrzebujesz auta zajmującego 1,5 miejsca na parkingu. Tak, rozmiar auta powinien być dopasowany do możliwości infrastrukturalnych.
@El_Duderino: w Holandii to dosyć specyficzny problem, ale w większości ludzie kupują takie auta, żeby targać duże przyczepy lub na firmę, bo podatek od tego idzie w grube setki na kwartał. Często jeżdżą B+E
@El_Duderino: to może być dla Ciebie szok, ale istnieje spora szansa, że ktoś dojeżdża do miasta i mimo wszystko potrzebuje większego samochodu. Nie wszyscy mieszkają w mieście, a nadal mają tam jakieś interesy
@moll: To niech zostawia ten samochód na obrzeżach albo płaci za 4 miejsca parkingowe
@El_Duderino: Stary, co Cie obchodzi kto sobie jaki samochód kupuje? To on się meczy z parkowaniem i on płaci duzo za paliwo. Ma kaprys na SUVa to sobie kupuje SUVa. Miasto jest dla wszystkich a nie tylko dla Ciebie. Jedni urządzają maraton blokując ulice, inni marudzą ze nie ma ścieżek a jak się zbuduje to i tak jeżdżą po ulicach bo są z kostki bo są przejścia bo są słupki,
@El_Duderino zgadzam się, tak samo w halach garażowych. D--------i prawie ciężarówkę że do auta obok nie da się wejść. Jeździłem jakiś czas temu kodiaqiem i to auto w mieście to katorga, niczym wielki kulturysta w zapchanym autobusie, jedyny plus że nie wrażliwy na studzienki i progi zwalniające ( ͡º͜ʖ͡º)
Obecnie w 2022 nie tylko stan dróg jest 5 poziomów wyżej niż wtedy, samochody też dużo lepsze i co ty o jakich zimach mówisz?
@El_Duderino: Ogólnie się zgadzam z tym co piszesz, ale z tym stanem dróg to bym nie przesadzała ( ͡°͜ʖ͡°) zapraszam do Łodzi, kratery czasem są takie że niewiadomo jak to objechać. Plus raz jechaliśmy przez jakaś wieś w woj opolskim
Tutaj zdjęcie z Holandii, gdzie jeszcze większy mindfuck, bo tam kraj płaski i zabetonowany na maxa, ale ludzie to kupują tak czy siak.
#polska #rower #polskiedrogi #kierowcy #motoryzacja #usa #europa
@Bratkello: No oczywiście! A wykopek się zesrał bo duże auta nikomu nie potrzebne i niefunkcjonalne xd Akurat tutaj jeździ bardzo dużo firmowych pickupów, które ciągają różnej maści małe przyczepy a z racji małego kraju i ciasnych miast to i auta starają się mieć małe.
Dostawczak, duży pikap, duży suv (głównie baby w suvach), małe autko miejskie, kierowca autobusu miejskiego (te złamasy uwielbiają zajeżdżać ci drogę bez patrzenia w lusterka i nie mówię tu o wyjeździe z przystanku), rowerzyści i hulajnogarze.
Nigdy nie miałem auta 4x4, nawet takiego nie prowadziłem w sumie nigdy. Podwyższonego też nie mam. Zawsze wszędzie dojechałem, nawet zimą. Dbam jedynie o opony. Więc co to za p---------e że trzeba mieć 4x4 żeby wgl wyjechać xd
I tak jak reszta pisała, passat w kombi, czy stara omega w środku deklasują ilością miejsca te
Wybierz, czy dojeżdża do pracy czy prowadzi biznes polegający do wożenia gabarytów. Bo do gabarytów służą auta dostawcze a żeby dojeżdżać do pracy nie potrzebujesz auta zajmującego 1,5 miejsca na parkingu. Tak, rozmiar auta powinien być dopasowany do możliwości infrastrukturalnych.
@moll: Głupia Dacia Duster spełnia te wymagania a nie jest olbrzymią krową zajmującą 4 miejsca parkingowe.
I bez problemu się nada, jeździłem taką na Islandii po interiorze, który jest znacznie trudniejszym terenem niż to co mamy w kraju.
@moll: To niech zostawia ten samochód na obrzeżach albo płaci za 4 miejsca parkingowe
a tego
to nawet szkoda komentować xD
szkoda że nie zajmuje więcej niż tramwaj xD
@bigger: Twój komentarz to zarzutka, albo s----------e ćwierćinteligenta, którego zdolności myślowe kończą się na tym co zrobi za 5 minut.
@bigger: naucz się pisać po polsku, poprawnie jest 'jebnięty jestem'.
@bigger: gratuluję, ale moja córka studiuje prawo.
@El_Duderino: Ogólnie się zgadzam z tym co piszesz, ale z tym stanem dróg to bym nie przesadzała ( ͡° ͜ʖ ͡°) zapraszam do Łodzi, kratery czasem są takie że niewiadomo jak to objechać.
Plus raz jechaliśmy przez jakaś wieś w woj opolskim