Aktywne Wpisy
xfre +31
Szukam asystentki dyrektora*
Wymagania: normalne bez wymysłów znajomość ms 365, innych systemów można nauczyć się ciągu dwóch dni. Warunek znajomość języka angielskiego biegle, mile widziany francuski komunikatywny.
Kasa 8000-10000 brutto na UoP.
No nie zgadniecie jaki chłam zgłasza się 😂🤣
Moda na cv bez zdjęć rozwala mnie.
Przykład: zakolczykowana japa, wytatuowany ryj, włosy w kolorze tęczy...
Ludzie zapanujcie nad swoim wyglądem, bo potem nie da się na was patrzeć 🤡
*facet odpada,
Wymagania: normalne bez wymysłów znajomość ms 365, innych systemów można nauczyć się ciągu dwóch dni. Warunek znajomość języka angielskiego biegle, mile widziany francuski komunikatywny.
Kasa 8000-10000 brutto na UoP.
No nie zgadniecie jaki chłam zgłasza się 😂🤣
Moda na cv bez zdjęć rozwala mnie.
Przykład: zakolczykowana japa, wytatuowany ryj, włosy w kolorze tęczy...
Ludzie zapanujcie nad swoim wyglądem, bo potem nie da się na was patrzeć 🤡
*facet odpada,
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam duże libido. Sporo starszy partner ma problemy ze spadkiem libido i wzwodem (Ja 27, on 44). Problemem jest również czas wolny. Lubię wspinać się po górach, aktywnie spędzać weekendy. On woli pić piwo przed telewizorem. Podczas ostatniego urlopy cały czas siedział w domu i nie miał ochoty na wyjście. Ma lekką pracę, lecz ciągle coś go boli, coś mu strzyka. #zwiazki #zalesie
──────
Mam duże libido. Sporo starszy partner ma problemy ze spadkiem libido i wzwodem (Ja 27, on 44). Problemem jest również czas wolny. Lubię wspinać się po górach, aktywnie spędzać weekendy. On woli pić piwo przed telewizorem. Podczas ostatniego urlopy cały czas siedział w domu i nie miał ochoty na wyjście. Ma lekką pracę, lecz ciągle coś go boli, coś mu strzyka. #zwiazki #zalesie
──────
Twój przykład chyba miał dotyczyć ponzi-walut: jeśli masz wszystkie, to są one bezwartościowe ... natomiast posiadanie wszystkich akcji spółki oznacza własność m.in. wszystkich jej aktywów.
O przepraszam, posiadłeś wspaniałych znajomych, którzy próbują się nawzajem okraść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jezeli dziś byś zrobił wykres w normalnej skali, to wielka pompa z 2017 byłaby malutka a przed nią nic by nie było widać, wykres byłby wypłaszczony.
Na logarytmicznym widzisz wzrost o wartość %. To ma sens. Tutaj wzrost z 10$ do 100$, czyli o 1000%
Komentarz usunięty przez autora
@Opposition_Fuhrer: I wtedy też na zwykłym GPU można było 1BTC wykopać, teraz opłaca się to jedynie na dedykowanych farmach i sprzęcie za grupe tysiąc, i kiedyś dojdzie do takiego przełamania w cenie że kopanie stanie się nieopłacalne, a liczba kopiących nie będzie tak szybko spadać jak cena bo ci co setki tysięcy a nawet miliony zainwestowali w sprzęt do kopania będą
@blurred: oznacza, ale to bezsensowny argument. Jeżeli cała wartość jest w aktywach, to akcje nabyłeś po zawyżonej cenie. Kapitalizacja spółki nie będzie wynosiła tyle co suma jej aktywów, to tak nie działa. Nabyłeś aktywa po kilkukrotnie zawyżonej cenie, a teraz rynek akcji nie istnieje, bo wyzerowałeś podaż. Możesz co najwyżej sprzedać aktywa
@Greg36: nadal nie kapujesz. Na logarytmicznym widać poprzednie bańki i crashe, na liniowym nie byłyby widoczne.
No i w tym sensie wprowadza w błąd bo jak ta pomarańczowa linia poszłaby jeszcze odrobinę w dół w okolice 8k USD to będzie to śmiertelny cios a na wykresie wyglądałoby to na zwykły dołek z którego będzie zaraz powrót.
A skalę log wykorzystuje się bardzo często w finansach ale pokaż mi inną popularną akcje, forex lub inny instrument którego wartość na wykresie jest od 0.01 USD do 68000.00 USD? Bo nawet nie ma nic zbliżonego do tej skali.
@blurred: "BTC może nie mieć wartości, ale jednocześnie udawanie że cokolwiek innego ją ma" - przed chwilą napisałem, nigdzie nie upieram się że krypto ma jakąkolwiek wartość, ale jeżeli jej nie ma to z podobnych powodów co wszystko inne. Wartość rynkowa inna niż fiducjarna to iluzja
@Greg36: właśnie nikogo nie wprowadza w błąd tylko ładnie widać ile razy miał bańki i jebnął, dokładnie tak samo jak teraz. Na liniowym tego nie widać. To że nie rozumiesz czym jest wykres logarytmiczny, to twój problem, ale nie jest on żadnym oszustwem.
@Greg36: czyli to nie wiem, jakaś wina BTC że tak wzrósł a na początku był wyceniany tak nisko? Nie rozumiem. Co mamy zrobić? :DDDDDDDDD
@Opposition_Fuhrer: Używaj ile chcesz, zwłaszcza takich bez ani jednej ani drugiej skali - takie są najlepsze. Tylko nie wkurzaj się że ktoś wytyka jak taki wykres może niedoinformowane osoby manipulować.
@Opposition_Fuhrer: To że sam twierdzisz że "wykres logarytmiczny to norma w finansach" ale nie ma żadnego innego popularnego instrumentu finansowego który na wykresie pokazany jest od 0.1 do 68K USD, nawet w przybliżeniu - co poza brakiem obu skali i napisami na wykresie jeszcze dodaje do ognia.