Wpis z mikrobloga

Republikanie w Texasie już oficjalnie popierają zdradę stanu - ich nowy, oficjalny program partii twierdzi, że Biden nie wygrał wyborów w 2020 roku i Texas powinien odłączyć się od USA.

"We reject the certified results of the 2020 presidential election, and we hold that acting President Joseph Robinette Biden Jr. was not legitimately elected by the people of the United States"

https://www.npr.org/2022/06/20/1106229988/texas-gops-new-platform-says-biden-didnt-really-win-it-also-calls-for-secession

#neuropa #4konserwy #usa #trump #bekazprawakow
Pobierz
źródło: comment_1655822391VjQ6WGTtXX9BAjhktND6w8.jpg
  • 33
Dążenie do tego przez stan samodzielnie to bunt.

@rzep: Mam nadzieję, że będzie tłumiony przez jakąś gwardię, a my wykopki znowu będziemy siedzieć na wykopie i oglądać filmy/transmisje na żywo z walk, ale tym razem w USA, a nie Francji/Ukrainie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@rzep: Lista "wstydu" SCOTUSa do przepatrzenia dla Ciebie. nawet nie chce mi się liczyć ile razy różne decyzje zmieniano. Czasem błędy legislacyjne, czasem błędy LINI ORZECZNICZEJ (bo takie dwa rodzaje błędów się rozpoznaje). Tu sąd również się mylił i orzekł niewolę w unii personalnej. Co jest jawnym pogwałceniem 10 i praw do samostanowienia (również stanów - duh).
Sęk w tym, że akurat Texas może to zrobić. Legalnie. Mają to zapisane w traktacie akcesyjnym do USA - przez jakiś czas byli niezależnym państwem.

@wykopowicz71: Wyrok podany wyżej dotyczył właśnie Texasu.

To co mówisz jest mitem.

https://www.houstonpublicmedia.org/articles/news/2022/06/21/427421/texas-cant-legally-secede-from-the-u-s-despite-popular-myth/#:~:text=Historical%20and%20legal%20precedents%20make,Union%20%E2%80%94%20at%20least%20not%20legally.
Lista "wstydu" SCOTUSa do przepatrzenia dla Ciebie. nawet nie chce mi się liczyć ile razy różne decyzje zmieniano. Czasem błędy legislacyjne, czasem błędy LINI ORZECZNICZEJ (bo takie dwa rodzaje błędów się rozpoznaje). Tu sąd również się mylił i orzekł niewolę w unii personalnej. Co jest jawnym pogwałceniem 10 i praw do samostanowienia (również stanów - duh).

@IgorM: Ale co z tego, że decyzje zmieniano? Tej decyzji nie zmieniono.
@rzep: nie wiem jak ale grubsza sprawa. Typa całkowicie usunęli. Zablokowali mu wszystkie konta w mediach społecznościowych, przestal się pokazywać w telewizji czy gdziekolwiek. Były prezydent USA zniknął w miesiąc. Tak o
@paragony: Usunęli go z twittera i facebooka gdy jego nawoływania do odrzucenia wyników wyborów doprowadziły do ataku na Kapitol i po raz pierwszy w historii siłą wstrzymały proces podliczania głosów elektorskich.