Wpis z mikrobloga

@agsbajahs: eee????????? Są specjalne bronie, które skalują się pod zręczność, ale to dla postaci grających pod zręczność, coś jak rapier albo miecz mistrzowski z G2NK. Jak grasz pod siłę, to normalnie masz bronie pod siłę.
  • Odpowiedz
@agsbajahs: tak jak wyzej, bron biala poza unikalnymi wyjatkami skaluje sie po sile, nawet jesli wymaga zrecznosci do uzywania, po prostu te ktore wymagaja zrecznosci sluza jako opcja zapasowa dla walczacych na dystans ktorzy maja duzo zrecznosci, albo do jakis hybrodywocyh buildow pod wszystko

bron dystansowa skaluje sie po zwinnosci, nawet jesli to kusza ktora wymaga sily, podobna sytuacja jak wyzej tylko dla ludzi ktorzy ida w sile i chca
  • Odpowiedz
@bary94pl: @3mortis: @Karatte: @brejak: po prostu gdzieś tam obok zatoki, gdzie była sieć rybacka i te jaszczury znalazłem jakiś possy sztylet, gdzie w sumie z 10lrvelm jestem w stanie go nosić. Tylko No on wymaga zręczności i nwm czy jest sens od początku ładować w zręczność by go jeszcze mieć w 1 rozdziale
  • Odpowiedz
@agsbajahs: jak chcesz isc w bron dystansowa, luki itp to tak, jak glownie chcesz walczyc bronia biala to lepiej w sile

ten sztylet to po prostu bron dla ludzi ktorz ida w luki wiec maja zrecznosc ale nie maja sily, wiec nie mogli by zadnej broni bialej uzywac przez cala gre a tak sie tez nie zawsze da, pewnie i tak beda w niej slabsi bo nie maja dodatkowych obrazen
  • Odpowiedz
@agsbajahs: raczej nie. Bonusów do siły i zręczności oraz mieczy i łuków jest mniej więcej taka sama liczba

Jedyna różnica jest taka, że z łuku zabijesz przeciwnika nim do ciebie się zbliży, ale to już typowo gothicowa mechanika. Grając pod 1h czasami korzystałem z kuszy szczególnie na bagnach do strzelających przeciwników oraz w przypadku jednej walki na miecze. Po prostu ona była łatwiejsza do wygrania kiedy z niej korzystałem z
  • Odpowiedz
@agsbajahs: jak wyzej, przy czym apropo "wyuczonym 10%"
ten procent to jakby szansa na cios krytyczny ktory zadaje duzo wiecej obrazen, bardzo szybko sie okaze ze w zasadzie tylko te pelne ciosy sie licza wiec nie zapomnij w to wydawac bo inaczej nawet setki sily /zrecznosci nic nie dadza

Nazywam to cios krytyczny bo na poczatku gry tak funkcjonuje, ale w praktyce pozniej majac np 90% to raczej jest normalny
  • Odpowiedz
@3mortis: @agsbajahs: poprawniej jest mówić w przypadku G2 "celny cios" niż "krytyk" choć to na początku gry rzeczywistości wygląda jak krytyk. Wtedy umiejętność walki daje nam procentową szansę na celny cios.

Niecelny cios z miecza zadanie zawsze min. 5 punktów obrażeń i ta wartość rośnie nieznacznie wraz z siłą

Celny cios zadaje obrażenia wg wzoru: obrażenia miecza + siła - pancerz przeciwnika (ale cios zawsze zada min.
  • Odpowiedz