Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

#gothic #kronikimyrtany
bron dystansowa skaluje sie po zwinnosci, nawet jesli to kusza ktora wymaga sily, podobna sytuacja jak wyzej tylko dla ludzi ktorzy ida w sile i chca
ten sztylet to po prostu bron dla ludzi ktorz ida w luki wiec maja zrecznosc ale nie maja sily, wiec nie mogli by zadnej broni bialej uzywac przez cala gre a tak sie tez nie zawsze da, pewnie i tak beda w niej slabsi bo nie maja dodatkowych obrazen
Jedyna różnica jest taka, że z łuku zabijesz przeciwnika nim do ciebie się zbliży, ale to już typowo gothicowa mechanika. Grając pod 1h czasami korzystałem z kuszy szczególnie na bagnach do strzelających przeciwników oraz w przypadku jednej walki na miecze. Po prostu ona była łatwiejsza do wygrania kiedy z niej korzystałem z
ten procent to jakby szansa na cios krytyczny ktory zadaje duzo wiecej obrazen, bardzo szybko sie okaze ze w zasadzie tylko te pelne ciosy sie licza wiec nie zapomnij w to wydawac bo inaczej nawet setki sily /zrecznosci nic nie dadza
Nazywam to cios krytyczny bo na poczatku gry tak funkcjonuje, ale w praktyce pozniej majac np 90% to raczej jest normalny
Niecelny cios z miecza zadanie zawsze min. 5 punktów obrażeń i ta wartość rośnie nieznacznie wraz z siłą
Celny cios zadaje obrażenia wg wzoru: obrażenia miecza + siła - pancerz przeciwnika (ale cios zawsze zada min.