Aktywne Wpisy
JanDzbanPL +374
Możesz być najlepiej zapowiadającym się piłkarzem świata, zarabiać kupę hajsu a i tak baba ciebie wystawi xD #logikarozowychpaskow #rozowepaski #fcbarcelona #gownowpis
polutek +59
pomyślicie a co ty na Ukrainie jesteś?
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
Spytasz wykopka - to gdzie w takim razie mieszkać?
Wykopek odpowie - jak cię nie stać, to wynajmuj!
Problem jest taki, że wynajem bardzo słabo się sprawdza jako alternatywa. Wszyscy których znam, a którzy mają kredo, powtarzają to samo "no, wzrosła rata, ale nadal płacę mniej niż za wynajem".
Kwestię mieszkania z rodzicami pomijam. Cała masa ludzi wyjeżdża z rodzinnego miasta na studia, w trakcie studiów znajduje robotę w mieście gdzie studiuje, więc tam już zostaje. Kwestia mieszkania/nie mieszkania z rodzicami to proza życia, a nie ciśnienie by jak najszybciej się wyprowadzić z domu rodzinnego.
A! No i oczywisty standard ( ͡° ͜ʖ ͡°) - wykopki nie rozumieją, że nadpłacając kredyt spłacamy część kapitałową. Brędzlują się teraz do tych screenów, że biorąc krechę na 500k trzeba oddać 1200k - i nie rozumieją, że nadpłacając po 50/100k rocznie po 5-10 latach jest po temacie xD
#humorobrazkowy #bekazpodludzi #bekazwykopkow #hipoteka #mieszkanie #mieszkania #kredythipoteczny
Komentarz usunięty przez autora
@MrGalosh: xD
@AusserKontrolle: W Warszawie, o ile to nie są już wyższe kwoty. Od wojny na Ukrainie ceny wystrzeliły o kilkadziesiąt procent do góry.
Reszta opłat gaz prąd internet tak czy siak płaciłem.
W wynajem wpakowałem przez 9 lat mieszkania w Trójmieście jakieś 180k. Gdyby mi dali hipotekę od razu to już bym
Zdecydowanie lepiej niz wiekszosc moich rowiesniekow.
Wynajem ma mnóstwo zalet: moglem
zmieniać mieszkanie/dom za każdym razem gdy:
- zmienialy mi sie potrzeby: praca, druga mlodosc,
- kredyt już pewnie z 3k
- opłaty 1.5k (z czynszem)
- benzyna, jedzenie 2k
- wydatki niespodziewane 0.5k (coś nowego do domu, jakiś
@MEKORRO: żydy bankseterskie tylko zacierają ręce że frustraty życiowe bez nieruchomości szczekają na frustratów z kredytami. Jedni się gryzą, inni trzepią kasiorkę w spokoju.