Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +269
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +3

źródło: comment_1655446668SwJ1XrZWQtkEMZ8BOaKRUH.jpg
Pobierz@Esarmist: gdyby umiały pracować w biurze, to umiałyby w Excela ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AusserKontrolle: Tylko ze co oni wlasciwie robia? Kiedys sie to nazywalo kadry i te kadry cos jednak robily.
Co wspolnego ma HR z
@gorzki99: Tak było za komuny i tak zostało w firmach publicznych. Kadry ewidencjonują czas pracy, urlopy, naliczają płace itd.
Komentarz usunięty przez moderatora
@MostlyRenegade: Czyli cos robia. A co robi HR?
Jak zmienialem robote (z panstwowego komunistycznego molocha do "nowoczesnej" firmy) to dostalem maila ze "skontaktuje sie z panem ktos z dzialu HR". I zglupialem. Ide do kumpla ktory od lat pracuje w miedzynarodowym wielkim korpo i pytam co to jest HR. A on mi odpowiada "human resources".
Pomogl mi w cholere :PPP Zabilem go
Kadry to coś jak księgowość - robią konkretne rzeczy.
HR to coś jak dział marketingu.
Podobnie jest z księgowością
@MostlyRenegade: No ja w takiej pracuje. A konkretnie w jej filii w polsce (oprocz tego filie w USA, gdzies tam w azjii i kilka innych filii po calej europie)
Tylko ze u nas jest jak napisalem. HR przesyla CV do nas a i tak na rozmowe idzie DL z naszego dzialu. HR jest tam chyba tylko
nieożywione przedmioty jak cv nie mają energii.
@staryhaliny: Fajnie ze chcesz mi wytlumaczyc. Jak msaz troche cierpliwosci to pociagnij temat dalej bo nie mam pojecia o czym do mnie rozmawiasz :P
Potencjalny kandydat wysyla CV na HR@firma. I panie z HR sa "na pierwszej linii frontu". Koles przychodzi i rozmawia z kims kto zielonego pojecia nie ma o tym czym koles ma sie zajmowac. Ale
@Tank1991: Wszystko co ma mase ma energie (Albercik to byl madry facet :P). Jak CV bylo na papierze to mialo energie. Jak mailowo to juz nie do konca :PP
A z urlopem, albo po pasek z wynagrodzeniem do kogo idziesz? Kolega wyżej
pisałem o ezoteryce a nie o fizyce :PP