Wpis z mikrobloga

Chce się dostać do branży IT, czy exp w erp pomoże mi się później dostać na backend deva? Mam tutaj na myśli pewnego rodzaju przystanek, zanim pójdę dalej, gdyż pojawiła się fajna oferta pracy w moim zasięgu(bardzo możliwe, że nie) Jest w ogóle jakiś spec od erp na sali, który mógłby podpowiedzieć kilka rzeczy laikowi?
#programowanie #programista15k #erp #python #sql
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whoru: erp jest w ogóle brane pod uwagę jako IT/tech? czy ktoś z doświadczeniem w erp nie miałby jakiegoś plusa u rekruterów podczas aplikowania na backend deva? chyba lepsze to niż żadne komercyjne doświadczenie w IT?
  • Odpowiedz
@dudemeister: Jak jesteś wdrożeniowcem to jest to jakiś plus - pytanie co tam dokładnie działasz. Ale bycie backendowcem to nie jest jakieś rajskie życie, nie wiem czy ten wdrożeniowiec albo admin nie lepszy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@dudemeister: tak jak wszyscy ci piszą zależy co będziesz robić w tym z tym erp ale też co będziesz robić jako programista. Bo jeżeli np aplikacje na androida to nic ci to nie da i będziesz mieć tak samo zerowe szanse jak gość który naprawiał routery. Oczywiście większe niż fryzjer ale niełódź się że oprócz ciebie na rekrutację przyjdą sami fryzjerzy.
  • Odpowiedz
@dudemeister: Idź za wdrożeniowca, ewentualnie biznes analityka. Tam też jest dobry pieniądz. IT to nie tylko programowanie.

Nie pchaj się w programowanie bo zanim osiągniesz poziom juniora to jak dobrze pójdzie to miną miesiące, a do poziomu mida czy seniora, gdzie da się wyciągnąć dobre pieniądze to lata. W dodatku konkurencja na rynku jest coraz większa i zmarnujesz tylko swój czas, który mógłbyś poświęcić na doszkalanie się w tym w
  • Odpowiedz