Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze

#pytanie #motoryzacja
Przecież napisałem, że do wypadku nie jest karalne...
@wrobel28: Bredzisz. Skup się i wyłącz mądrości umysłowego 11-latka: "...jeśli biegły uzna, że...".
Idź w sądzie dyskutować z biegłym, nie ze mną.
@wrobel28: No i co cię w tym boli?
Przecież napisałem, że:Do momentu wypadku nie jest. A po nim już może być.
a potem - bo nie rozumiesz tego, co czytasz - wyjaśniłem dlaczego.
Masz z tym problem?
Idź zmieniać prawo.
Czyli na Wiejską...
A co z wielosezonowymi? Kiedy się przyczynia do wypadku, w zimie, czy w lecie?
To tak nie działa.
Tyle wystarczyło by zasiać niepewność i z czystej sytuacji zrobić #!$%@? się w sądach przez lata.
@Zulf: Bo - czego nie rozumiesz - opony na zimę i opony na lato mają różne parametry.
I teraz przestań myśleć o mandatach, skup się na warunkach: jeśli biegły uzna....
@tpvddd: i spowodujesz wypadek, a biegły uzna, że...., to wtedy będzie tak, jak napisałem na samym początku, a czego zrozumienie sprawia wam taki problem egzystencjalny: " A po nim już może być".
Masz z tym problem? W sądzie to wyjaśniaj. Ja nie mam z tym problemu. :-)
i to właśnie tak działa, że sąd słucha biegłego. Ba! Nawet mu płaci za pracę...
@Zulf: Przecież napisałem. Cierpisz na dysleksję?
@Zulf: Bredzisz. Tzn. atakujesz mnie za to, że twierdzę, iż nie ma przepisu karzącego za opony zimowe latem, a letnie zimą. Piszę o tym, że ta radość się kończy, gdy dojdzie do wypadku i potem tak, jak napisałem na początku.
Przeczytaj ze zrozumieniem, lub poproś o to kogoś dorosłego...
Bredzisz ty gamoniu, a jak nie masz takiego przykladu, to zamilknij i wracaj do ekipy z tagu fantastyka i tam sie dziel farmazonami ktore tworzysz
@JC97: Jeśli biegły uzna, że rozdzaj opon przyczynił się do zdarzenia, to możesz sobie swoje kombinacje wsadzić gdzieś. Ba! Nawet policjant może ci dać mandat (z powodu niewłaściwych opon), mimo że taryfikator nie ma takiej pozycji.
@JC97: Tak, w pewnych sytuacjach nawet policjant może ci dać mandat z powodu (m.in.) rodzaju opon.
A debilizm o zmienianiu codziennie wykombinowałeś samodzielnie, więc sam sobie z nim walcz.
@JC97: Skup się: w pewnych sytuacjach (czyli nie za sam fakt używania) możesz zostać ukarany mandatem przez policjanta czy wyrokiem przez sąd.
Nie ma znaczenia, jak bardzo będziesz tupać nóżką i bredzić wymyślając kolejne bzdury.
"Znajdź mi paragraf pod który podpada jazda na zimówkach w lecie. "
Znowu wymyśliłeś debilną tezę - sam z nią walcz, ja napisałem coś zupełnie innego.