Wpis z mikrobloga

pamiętam jak dwa tygodnie temu byłam chora i miałam zatkany nos a jakiś wykopiec polecił mi krople do nosa z ksylometazoliną, teraz może i już nie jestem chora ale za to mój nos nie działa bez tych kropli
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matiko1: dzięki dzięki, a przy okazji skoro już mamy tu fachowca, wiesz może jak długo mógłby trwać efekt odstawienny gdybym postanowiła zrobić yolo i przestala ich używać z dnia na dzień?
  • Odpowiedz
Trudno powiedzieć, dwójka moich znajomych już grube lata chodzi z „zatkanym nosem” jeśli nie zaaplikują sobie kropli.
  • Odpowiedz
@sraneczk0oo: na luzie da się z tego zejść, kilka dni, maksymalnie tydzień i wróci do normy. Im szybciej przerwiesz tym szybciej się naprawi, po zaledwie dwóch tygodniach to myślę, że nawet 3-4 dni wystarczą. Pseudoefedryną możesz się wspomóc w razie problemów z zaśnięciem przez zatkany nos. Nie takie to rzucanie kropli straszne jak się wydaje.
  • Odpowiedz
@sraneczk0oo: Spróbuj tak, ze najpierw przestań używać do jednej dziurki, po kilku dniach (u mnie zazwyczaj 2-3) to uczucie totalnego zatkania nosa mija. Ale używasz dopiero 2 tygodnie wiec to nie jest tak długo jak na uzależnienie, powinno pójść w miarę gładko. Albo możesz tez spróbować tego - staraj się nie używać w dzień, idzie przecierpieć, tylko jeśli naprawdę nie dajesz rady, to użyj na noc żebyś mogła oddychać. Następnego
  • Odpowiedz
jak długo mógłby trwać efekt odstawienny gdybym postanowiła zrobić yolo i przestala ich używać z dnia na dzień?

@sraneczk0oo:

U mnie to były zawsze ze 3 dni.
  • Odpowiedz