@PonuryMruk: od 11 lat obrażam tu każdego gejów Żydów prawaków lewaków kosmitów Polaków Niemców każdego raz nawet pastę o serwerowni wkleiłem i nie dostałem bana a raz napisałem coś o Ukrainie i papa na dwa miesiące
@Jebwleb: Z naszego punktu widzenia już wygraliśmy, Rosja zdjęła maskę, straciła kilka zębów. Jeśli zakończy się na zabraniu wschodnich terenów to będzie git.
Ciężko mówić o wygranej/przegranej Ukrainy. Jeśli straci wschodnie tereny walcząc z o wiele większym i bogatszym krajem to i tak wygrana w stosunku do zajęcie całego kraju.
Wg mnie Ukraina jak i Rosja przegrały, ale mam cały czas nadzieję na pełne odbicie jak wrócą posiłki ze szkoleń z
@Jebwleb: Finlandia i Szwecja w NATO, marginalizacja relacji Europy z Rosją, odchodzenie od ich surowców (co potrwa ale już się zaczęło), niemal całkowy ostracyzm Rosji w każdej sferze współżycia z Europą. Zdziesiątkowana armia, pokazali jak ich armia jest słaba i niewyszkolona. Zbrojenia w państwach sąsiadujących. Zwiększona obecność USA w europie wschodniej, gospodarki Rosji odcięta od europejskich technologii i dostaw, można wyliczać i wyliczać.
@dzangyl: nic z tego co wymieniłeś jeszcze się nie wydarzyło. Są tylko zapowiedzi. Co do strat Rosjan są w jakiś sposób okresowo dotkliwe ale bezprzesady. W parę lat to odrobią. Mają mnóstwo fanatyków którzy wystąpią do armii
@omnipotentmasterofnone: wytłumacz mi w jaki sposób mają to przegrać? Straca Kursk? Krym? Ukraina jest zniszczona i nigdy nie przyłączy się do NATO ani UE. To był cel Rosji.
Ciężko mówić o wygranej/przegranej Ukrainy. Jeśli straci wschodnie tereny walcząc z o wiele większym i bogatszym krajem to i tak wygrana w stosunku do zajęcie całego kraju.
Wg mnie Ukraina jak i Rosja przegrały, ale mam cały czas nadzieję na pełne odbicie jak wrócą posiłki ze szkoleń z
@Jebwleb: jak kolonko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)