Aktywne Wpisy

wykop +27
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +7
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

Mam kombi które na autostradzie spala ~6l ropy na 100km. Złożyłbym tylną kanapę bo będę tam wiózł rower więc zabrać mogę tylko jedną osobę. To się kompletnie nie opłaca. Jak mam brać do auta jakiegoś randoma za te 70-80zł to już wolę jechać sam.
Z drugiej strony patrząc: ze Szczecina do Bielska nie ma bezpośredniego pociągu: są albo z jedną albo z dwiema przesiadkami. Taki pociąg jedzie nawet 11 godzin a bilety w sumie kosztują ponad 120zł. W tej sytuacji nie będę nikogo woził 700km po autostradzie (w tym odcinki płatne) za pieniądze jakie sugeruje mi blablacar.
Pytanie do osób które jeżdżą na BlaBlaCar i biorą pasażerów do auta. Bierzecie takie kwoty jak sugeruje blablacar czy na priv dogadujecie się na wyższą kwotę?
Komentarz usunięty przez autora
nawet się specjalnie nie zmęczyłem, tylko kolano mi trochę obcierpło bo nie mam tempomatu
dziewczynie w sumie też się podobało, mówiła że raz jechała pociągiem to chciało jej się wyć z nudów a jak ze mną jechała to lekko jej zleciało
jechałem bez nawigacji, tylko miałem mapy google w tle żeby w razie czego mieć info jakby się coś na drodze zesrało
a, no i
źródło: comment_1653688860mfwYBBJbpkDYhMpB3PudeV.jpg
PobierzAby to miało sens to stawka powinna być obliczana według wzoru (koszt paliwa na osobę, amortyzacja auta/serwisu/ubezpieczenia i przynajmniej
@Harry_Callahan: w jaki sposób podróż autem, nawet jako pasażer, jest wygodniejsza od pociągu? To nie lata 90.
Jakbyś zabrał 3 osoby jak normalny kierowca to byś miał już ponad 200 zł, ograniczenie pojemności pojazdu wynika z Twoich pobudek wiec chyba bierzesz to na klatę? Poza tym cała idea carsharingu to nie polackie wyciąganie jak najwiecej,
@takelbery: kolejny taksówkarz XD
@buysy: mylisz się. Po prostu nie jestem pierwszym lepszym frajerem. Nie mam problemu zwolnić się z obowiązku prowadzenia, móc odpocząć, napić się piwka i wziąć udział w realnych kosztach "wycieczki"
@takelbery: za stówkę to założyłbym się w ciemno, że to znajomi unikają wyjazdów z Tobą XD
zawsze jak ktoś ze znajomych chce ode mnie jakąś przysługę żebym busem coś komuś przewiózł to mówię żeby dał ile uważa za stosowne (głównie dlatego że biorę firmowego busa do tego więc liczę tylko swój czas), a jak ostatnio koleżance różowej przewoziłem z jej chłopakiem szmelc z mieszkania bo się wyprowadzali to nawet i to mi do
Znam przypadek człowieka, który jechał ze znajomym i na jakiejś wsi wybiegł pies. Skończyli w rowie przy czym tak nie fortunnie że jego znajomy nie przeżył. Nie było psa bo
@Pangia: kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi