Wpis z mikrobloga

@Klotzmann: nie robiłem ulotek, pierwsze ogłoszenie trafiłem na lokalnym portalu miejskim, cena była atrakcyjnie niska, a ogłoszenie wisiało z pół roku. Drugie znalazłem na jakimś bazos.pl i też trochę już wisiało, cena również była niższa, niż rynkowe
  • Odpowiedz
@pawzad: witaj w klubie Flippera przyjacielu, ja właśnie wracam z Wielkiej Integracji, póki co zrobiłem 10 flipów, ale mam nadzieję, że dzięki wiedzy z Wielkiej Integracji uda mi się przynajmniej 10x poprawić ten wynik i osiągnę 100 flipów. Może zaczniemy działać razem przyjacielu? Co Ty na to? Ja zarobię, Ty zarobisz, w międzyczasie Midel zrobi pewnie nowe szkolenie, więc pójdziemy na to i będziemy się obracać w fajnym towarzystwie.
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: Właśnie te super liczy były kosztem czegoś. Oba remonty robiłem od początku do końca samemu, po pracy, do 16 byłem grafikiem komputerowym, a po 16 budowlańcem (pozdrawiam sąsiadów). Remonty były generalne, od wymiany instalacji, po gładzie, nowe podłogi, sufity podwieszane i umeblowana kuchnia, szafa wnękowa. Nawet ze sprzętami AGD. Stare zostawały tak naprawdę okna. Wszystko robiłem sumiennie, na niezłych materiałach. Koszt remontu kawalerki 30 metrów w 2019 roku, to
  • Odpowiedz
@Kiedysbedeczerwonka: paradoksalnie to nawet za tanio sprzedałem te mieszkania XD pierwsze poszło pierwszego dnia, a drugie sprzedałem przed końcem remontu dobremu koledze. No ale, zawsze miałem łeb do interesów...
  • Odpowiedz
@haha123: xD bekę mam z tych mentorów, chociaż nie powiem, że jeden mnie zainspirował. Daniel Siwiec, narzeczona mi to pokazała i pierwsze co, to ją wyśmiałem i mówię, że nie no, niemożliwe, ale tak zacząłem oglądać ogłoszenia, kalkulować no i zaryzykowałem. Nigdy nie byłem na szkoleniu i nie mam zamiaru być. Polecam natomiast pana Krzysztofa z Remont4you, dzięki jego filmikom dużo się nauczyłem i to najbardziej mi pomogło w robieniu
  • Odpowiedz
@pawzad: no dobra...., ale jak uwzglednisz czas poswiecony na remont tych mieszkan po pracy w przeliczeniu na Twoja stawke godzinowa to ile zarobiles? Bo ja np. wolalbym wziac nadgodziny lub kontrakt w branzy jesli chcialbym dorobic
  • Odpowiedz
@Zlmmerman: nie liczyłem jakoś szczegółowo, ale zakładając, że robiłem to 4 godziny dziennie, to etatowo mi wychodziło jakieś 20k na miesiąc, więc w pracy wtedy zarabiałem 4 razy mniej. Dziś mam lepszy kontrakt, a i rynek jest chory i już nie trafiłem na okazję. Mimo wszystko warto było. Żyłem z pieniędzy etatowych, a to co zarobiłem, to odłożyłem, za część wyremontowałem własne mieszkanie. Niby 2 lata wyjęte z życia, ale
  • Odpowiedz