@Mescuda: Dokładnie taka jest prawda. Moi rodzice byli bogaci z poprzednich pokoleń, zaczął pra pra dziadek i przechodziło z pokolenia na pokolenie, będąc pomnażane. Rodzice chcąc nie chcąc w latach 90 musieli trochę rozszeżyć działalności na rynek p0lski. To co mi ojciec naopowiadał to się w głowie nie mieści. P0lscy tzw. "przedsiębiorcy" o biznesie ani o tym jak działa system finansowy nie mieli pojęcia. Zachlane złodziejskie mordy. Ich zyski wynikały
@Mescuda: To boli podwójnie bo raz, że rozkradli część wspólną to dwa, że rozkradli sny o polish dream. Nikt nie ma złudzeń, ze ciężka praca zbuduje coś wielkiego, bo i tak przegra z kimś, kto wie kogo na wódeczkę zaprosić. Duże pieniądze łatwiej robić pracując dla korpo albo za granicą ( ͡°͜ʖ͡°) A teraz wybierają nam polityków (jedni napompowani przeketami, inni resentymentem, że im
@Mescuda: Najbardziej uwielbiam historię tej rodzinki od zakładów STS. Rodzina Juroszków.
Piękna historia, nie zapomne jej nigdy:
Zbigniew Juroszek zaczął swoją karierę biznesową od filatelistyki. Posiadał bardzo bogatą kolekcję różnego typu znaczków, którą sprzedał za niemalże 400 tys. dolarów. Kwota ta stała się jego kapitałem, który wykorzystał na rozkręcenie pierwszego biznesu. W latach 90. powstała więc firma Atal, będąca pierwotnie pośrednikiem w branży tekstylnej. Dopiero potem przerodziła się w przedsiębiorstwo
@QAtester: no tak samo jak ja oglądałem historię pewnego bardzo znanego właściciela jednej z wiodących polskich TV, który zaczynał od sprzedaży zniczy i tak się kurcze na tym dorobił, że założył właśnie ową telewizję XD Ale pamiętajcie on na pewno był wybitny, pracowity, przedsiębiorczy, miał zmysł, to my jesteśmy robakami co tkwimy na etacie i nie chcemy wyjść ze swojej strefy komfortu xD Lata 80-90 to był najlepszy czas by
Piękna historia, nie zapomne jej nigdy:
Zbigniew Juroszek zaczął swoją karierę biznesową od filatelistyki. Posiadał bardzo bogatą kolekcję różnego typu znaczków, którą sprzedał za niemalże 400 tys. dolarów. Kwota ta stała się jego kapitałem, który wykorzystał na rozkręcenie pierwszego biznesu. W latach 90. powstała więc firma Atal, będąca pierwotnie pośrednikiem w branży tekstylnej. Dopiero potem przerodziła się w przedsiębiorstwo
źródło: comment_1653150750RNY6fwX16iXSCy1cKz4DcG.jpg
Pobierz