Aktywne Wpisy

#gospodarka #polska #uniaeuropejska
Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
źródło: 1000044173
Pobierz
Pytanie rynkowe: za ile byście wystawili taki zestaw na sprzedaż? Switch jest 1. generacji.
#nintendoswitch #switch #nintendo
#nintendoswitch #switch #nintendo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

jak zrobić takiego CASE we WHERE żeby
jeśli idpracownika jest w zbiorze (:A, :B, :C, :D, :E) to dodaj do tego zbioru jeszcze jednego pracownika i zwróć wszystkich?
może mój niedziałający kod pokaże, o co mi chodzi
WHERE EMPID IN (
CASE WHEN 'X' IN (:A, :B, :C, :D, :E) THEN (:A, :B, :C, :D, :E, 'Y') ELSE (:A, :B, :C, :D, :E)
)
where ('X' IN (:A, :B, :C, :D, :E) and emp_id in (:A, :B, :C, :D, :E, 'Y')) or ('X' NOT IN (:A, :B, :C, :D, :E) and emp_id in (:A, :B, :C, :D, :E))?
a to nie chodzi o coś w stylu:
with pracownicy as (select 'a' pracownik from dual union all
select
I tak przy okazji zamiast robic oddzielne selecty from dual z unionami np. w oraclu mozna zrobic cos takiego:
select * FROM sys.odcivarchar2list('A','B','C','D', 'E');
są wbudowane funkcje które ci z listy zrobią wygodnego selecta
where? :) u mnie działa w ten sposób (wszystkie stringi traktuj jako placeholdery:)select column_value as pracownikfrom sys.odcivarchar2list('wartość_z_gui_A','wartość_z_gui_B','wartość_z_gui_C','wartość_z_gui_D', 'wartość_z_gui_E')
union
select
wartość_z_innej_kontrolki_w_guinie wpływa to, czy występowała wśród pięciuwartości_z_gui. Na pewno jej tam nie będzie. Ale jedna specyficznawartość_z_guimusi spowodować, żewartość_z_innej_kontrolkizostanie uwzględniona. Mam