Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#mirekchybaocd #ocd

_Mam chyba OCD (nerwicę natręctw), jeszcze się nie zbadałem. Opisuję odbiór sytuacji w moim stanie. _

Wychodzę na spacer z psami. Po wyjściu z windy widzę, że pies ma chusteczkę w pysku. Wyciągam ją. Chusteczka ma czerwone plamy. Dużo. Krew. Patrzę na ręce. Nie ma na nich krwi. Bardzo szybki spacer. W głowie tylko krew. Wracam do domu. W windzie zauważam papierek po hot dogu z żabki. Nie krew tylko ketchup. Po wejściu do domu rozbieram psy. Myje ręce. Trzy razy. Dezynfekuję ręce. Trzy razy. Dezynfekuję uchwyt smyczy. Rozwieszam pranie. Rozbieram się. Ubranie ląduje w pralce. Zegarek. Ściągam zegarek i myję. Dezynfekuję zegarek. Nie krew tylko ketchup. Co jeśli złapałem HIV, WZW B i C. Google ryzyko zakażenia chorobami krwiopochodnymi. Zakażenie prawie niemożliwe o ile skóra cała. Skórki na paznokciach. Ryzyko zakażenia znikome, nie zanotowano przypadków. Półspokój. Nie krew tylko ketchup. Ryzyko prawie niemożliwe. Dłonie suche od dezynfekcji. Szykuje się kolejna nieprzespana noc. Ketchup. Krew. Ketchup.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kiedys_bylem_fajny: wiesz co, moją pierwszą diagnozą było OCD, rozdrapywanie kompulsywne wszystkiego, sprawdzanie tak jak piszesz wszystkiego przez wyjściem i okazało się, że to zupełnie coś innego, a takie rzeczy po prostu się ludziom zdarzają, nie chce tutaj bagatelizować, bo nie o to mi chodzi, ale czasem jeśli nie masz większych problemów przy OCD takich jak kleptomania, mysli o zgwałceniu kogoś na ulicy (przypadek ciężko chorego na OCD kolegi ze szpitala)
  • Odpowiedz
  • 0
@lukija: dzięki, zasadniczo to jeszcze nawet nie mam zdiagnozowanej, oczywiście jest w planach wycieczka do odpowiedniego terapeuty, ale bardziej nastawiam się na leczenie za pomocą terapii. Przynajmniej internety tak mówią. Wolałbym to niż leki, bo chociażby po tagu OCD widzę co one robią z ludźmi. Jak na razie mam mały sukces, bo zamówiłem książkę o radzeniu sobie z OCD z polecenia. Zobaczymy jak z nią pójdzie
  • Odpowiedz
  • 0
@lukija: ale też nie najłatwiej żyć, kiedy masz wyjęty tydzień ze spokojnego życia, bo rozmyślasz o czymś, co się nie wydarzyło. Na przykład to, że przejeżdżając autem przez przejście nie rozejrzysz się po trzy razy we wszystkie strony czy nie ma pieszych, mimo iż widzisz, że w promieniu 200 metrów nie ma żadnego człowieka. A co jeśli jednak kogoś potrąciłaś. Najbliższa nawrotka, mimo że masz pewność i przejeżdżasz jeszcze raz
  • Odpowiedz