Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
nie jest też nigdzie napisane, że nie można srac do paczkomatu i też srasz?

@Skowyrny_Johnny: Pepe, poważny jesteś? Nie, nie sram, bo byłoby to zachowanie karalne. Nie korzystanie z koszyka nie jest karalne i nie możesz mnie za to pozwać tak jak ja nie mógłbym pozwać żaby z wypoku za bycie kretynem.
  • Odpowiedz
@DooBeeDooBee typie, rzeczy w sklepie pakuje się do koszyków/wózków i tyle. Po to są one w taki sposób przesitowane, żeby było widać co jest w środku i wyeliminować możliwość kradzieży, pakując coś właśnie do własnej torby. Gość z żabki dobrze zrobił, a Ty naucz się korzystać z wózków i koszyków. Do własnej torby możesz pakować rzeczy PO ich zakupie.
  • Odpowiedz
@Skowyrny_Johnny: zdarzyło mi się jeść na sklepie i tak, jak nic nie jadłem od 12 godzin to może być ciężko wytrzymać jak nie ma żadnego powodu by to robić. Syfienie to jest oddzielny temat.

Zaś jak pracodawca ucina pensje za coś na co de facto nie masz wpływu to trzeba albo pracę zmienić albo podejście do niej a nie wyżywać się na bogu winnych osobach. Tutaj wychodzi frajerskie podejście Polaków
  • Odpowiedz
  • 55
@DooBeeDooBee: Wam wykopki się wydaje, że zmienić robotę to 5 minut i masz nowa xD większość z was żyje w jakimś oderwaniu od rzeczywistości. Czy myślisz, że chłop który robi w Żabce pracuje tam bo to było jego marzenie? Bardziej stawiam, że życie lub sytuacja go do tego zmusiła i nie mógł znaleźć nic lepszego. Szef pewnie sprawdza na kamerach, a później od dostaje zjebe za takich ludzi jak wy.
  • Odpowiedz
większość osób pakuje rzeczy bezpośrednio.

@DooBeeDooBee: jak dla mnie możesz sobie i do kaptura pakować, ale po co kłamać? 90%+ chodzi z koszykami przecież
  • Odpowiedz
  • 2
@DooBeeDooBee

pakowanie do własnej torby jak są koszyki to cringe

@kotbehemoth: WTF xD? Wejdź sobie kiedyś do Lida czy innego Aldi w Niemczech. Prawie każdy chodzi z własną torbą.

Mi w UK w Lidlu zwrócili dwa razy już uwagę bo często też wchodzę ze swoją i pakuje do niej i wyciągam przy Kasię na taśmie, poprosił mnie żebym następnym razem korzystał z koszyka i nie pakował w swoje.
Wózka
  • Odpowiedz
  • 5
@Pippo: jakby powiedział, że chodzi o kradzieże, to op by płakał, że go od złodziei wyzywają xD nie wiem jak ludzie sobie radzą w życiu będąc takimi płatkami śniegu... Jak robię zakupy w osiedlowym sklepie, to trzymam się zasad, jakich wymaga właściciel - jeśli mi się pasują, to nie chodzę do takiego sklepu.
  • Odpowiedz
  • 19
@DooBeeDooBee pakowanie do własnej torby jak są koszyki to cringe

@kotbehemoth: w biedrze te wózko-koszyki są totalnie bez sensu. Tam jest ciasno. Weź się tym później przepychaj między regałami. Do tego trzeba się schylać co chwilę przy składaniu delikatnych rzeczy. Często spod wózka jest brudny i oklejony jakimś brudem. Pakując do torby wiem ile mi się zmieści. Jak dla mnie używanie torby do same plusy.
  • Odpowiedz
pakowanie do własnej torby jak są koszyki to cringe

@kotbehemoth: cringe to przejmowanie się co inni powiedzą zamiast robić jak nam wygodnie
poza tym w wielu sklepach typu lidl nie ma koszyków tylko same wózki, jak chcę kupić 6 rzeczy to wygodniej mi to zapakować w własną torbę niż zajmować i tak z------ą już powierzchnię sklepu kolejnym wózkiem
  • Odpowiedz