Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +829
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +52
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Hej komputerowe świry. Czy ktoś z Was robił wirtualizację na VirtualBoxie stawianym z konsoli na FreeBSD? :) Potrzebuję maszynę wirtualną z Windowsem 2012 R2 do hostowania kontrolera domeny dla małego pododdziału firmy. Wszystko świetnie śmiga, nie mam zastrzeżeń, ale... jak udostępnię folder na tej maszynie (tzn. z jej wnętrza) na świat to transfer do tego folderu lub pobieranie zachowuje się jakbym to robił na modemie 33,6 a nie na 10 Gbps...
Przewaliłem internet i jest jakiś problem z tym, ale rozwiązania nikt konkretnego nie znalazł. Ludzie zamieniają typy kart wirtualnych, robią jakieś dziwności, ale nic z tego co znalazłem nie działa. Może ktoś miał podobny problem?
źródło: comment_1652453295uYbcyutxq6dbCU0rDiuhMC.jpg
Pobierzmusisz zmienić typ karty i wgrać sterowniki
ten ustaw
Paravirtualized network adapter (virtio-net)
Ile to ja się ruchu na skanowałem zanim ustaliłem co jest przyczyną.
a drugie jak się bawisz konsolą to jest jeszcze kvm i xen. Dużo lepsze niż VirtualBox
czyli virtio-net pozwoli mi wyjść na świat? myślałem, że to jest host-only?
@nadmuchane_jaja: pozwoli, ale trzeba w windzie sterowniki zainstalować i pojawi się nowa karta