Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
kukold +23
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

sam ostatnio katuję xfiles (pierwsze sezony - rewelacja)
jakoś mało komediowych wymieniłaś: polecam friends, futuramę (choć nierówny poziom), weeds (pierwsze sezony ok, potem bieda), od biedy też arrested development (uwaga: ostatni sezon to syf, kiła i mogiła)
@hikarukimura: zaden Rome czy Borgiowie
@fledgeling: Mad Mena do konca nie dalem rady, jakos tak odrzucil. Sleeper cell lepszy niz Homeland? Edge of darkness sobie sprawdze. Komediowe srednio mnie interesuja.
Oz warto oglądać? Po pierwszych 3 odcinkach dałem sobie spokówj...
Może Death Note spróbuj, co prawda anime, ale pomysłowy scenariusz
Oz imo swietny serial. Rowniez jest tam watek gejowski lecz ogolnie calosc trzyma sie kupy. Adebisi jest jedna z ciekawszych postaci, ogolnie trzyma poziom o ile kogos interesuje tematyka wiezienna. Pare rzeczy moze byc lekko na wyrost lecz oglada sie to