Wpis z mikrobloga

@10129: masz w grze mechaniki typowe dla mmorpg, więc IMO jest, brakuje chyba tylko możliwości dołączenia do jakiejś ligi, ale jak chłop szuka czegoś na wieczór to idealna pozycja
  • Odpowiedz
@10129: gościu no grindujesz sobie postać dokładnie tak samo jak w każdym mmo, masz jakieś sklepy do handlu, kowala etc. jest jakiś crafting czy np. nauka umiejętności, masz też interakcję z innymi graczami jak sam wspomniałeś, jest jakiś coop, różnica jest tylko taka, że latając po mapce nie widzisz innych graczy biegających dookoła jak kot z pęcherzem, jak dla mnie to czysta kosmetyka... gameplayowo to jest to samo większość mmorpg,
  • Odpowiedz
co druga laska na tinderze gra w genshina XD

@Brazylia: możliwe, nie wiem, bo nie mam tindera, ale to chyba na plus i tak, OP sobie pogra i będzie mieć już temat na zagadanie z jakąś panną
  • Odpowiedz
@tarkaz: ale to co wymieniłeś to nie sa dla mnie mechaniki mmo.

grind to hack and slash/action rpg.
sklepy, ulepszenia - tak samo, elementy rpg/rozwoju postaci - sklepy i ekonomia tworzone przez innych graczy to mechanika typowa głównie dla mmo.

interakcja, nie chodzi o samą możliwość interakcji z kims. w borderlands, soulsach, gears of war też ją masz. nikt tego nie
  • Odpowiedz
to co wymieniłeś to nie sa dla mnie mechaniki mmo

@10129: taa, a dla mnie są ( ͡° ͜ʖ ͡°)

olbrzymia ilość graczy w jednym świecie to jest MMO

@10129: masz na myśli na serwerze, genshin ma serwery cross-play bratku, więc pewnie też jest na nich pełno ludzi cały czas, różnica jest tylko taka, że nie widzisz ich biegających dookoła w tym samym czasie
  • Odpowiedz
@Machowskiii: już się robi byczku:
+jak wolisz zabawę w przyszłości to single:
oczywiście seria Mass Effect, Elex, seria X3, Star Wars Jedi, Cyberpunk, Bioshock?, Fallout...
+kosmiczne MMO: Star Wars The Old Republic, Rebel Galaxy, lub bardziej symatory: Elite Dangerous, No Man Sky...
+klasyczne RPG (magia i miecze) single: Wiesiek, Skyrim, Soulsy, Dragon Age, Divinity Original Sin, bez magii: Kingdom Come, Mount & Blade...
+klasyczne MMO: WOW, ESO, LotRO,
  • Odpowiedz