Aktywne Wpisy
Recker1 +22
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

jmuhha +37
Patrząc na te fotki i pamiętając jak to wyglądało 10 lat temu, zastanawiam się co się odje*ało przez ostatnie lata? Ludzie zaczęli wyrastać spod ziemi czy rozmnażać się przez pączkowanie? I jak to się ma do tego że przez całe życie jak prawie 40 lat żyje słyszę że jest niż demograficzny, a młodych(których miało nie być dzisiaj) jest od za*ebania. Skąd Ci wszyscy ludzie się wzięli? Żyli pod kamieniem przez ostatnie lata?
źródło: 1000020462
Pobierz

Masz przed sobą kilometrowy odcinek ulicy wzdłuż której prowadzi ciąg pieszo - rowerowy, który na większości długości jest zastawiony kilkudziesięcioma autami. Żeby jechać tym CPR musiałbyś co kilkadziesiąt metrów zjeżdżać na jezdnię po wysokim krawężniku a potem wracać na ten twór z czerwonej pofalowanej kostki (ale nierzadko utrudniałaby ci to podwójna ciągła) - więc jedziesz slalomem a przejechanie tego odcinka zajmuje ci kilka razy więcej czasu.
#rower #warszawa #zabki #prawooruchudrogowym #rowery #polskiedrogi #kierowcy
W takiej sytuacji...
Nawet policja jak z nimi gadałem to mówią że przy tych prędkościach co się jeździ rowerem (w sensie ludzie bardziej trenujący, nie ktoś turlający się na rowerze 10km/h) to lepiej i bezpieczniej jechać w takich przypadkach ulicą.
No i też rozsądnie rzecz biorąc - tak sobie myślę że jakbym miał rodzinę i z nią szedł po cpr, a tu nagle ktoś mi
@annotate: pewnie ci sami parkujący potem k----ą na pedalarzy za jazdę po drodze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I tak to już jest na polskich drogach.
@PanBulibu: A sorry, ja nie kojarzę warszawskich dróg, tak ogólnie odpowiedziałem.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Dlatego o tym piszę bo typ, który zjechał autem z CPR na jezdnię i włączył się do ruchu za mną, posłał mi parę ciepłych słów na mój temat xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@annotate: Strach akurat jest tu kiepskim doradcą. Ja wybieram drogi o mniejszym natężeniu ruchu, spokojniejsze albo szukam takich ciągów gdzie mam DDR ale mam też taką obserwację, że kierowcy widząc mnie na drodze z przyczepką jadą bardziej zachowawczo i spokojniej. Gorzej jest z tymi, którzy gdzieś parkują i są w zastanej sytuacji (parkowanie na DDR, na chodniku, itp). Druga sprawa
źródło: comment_1652088961HWc01gkvwP3cDRwUDO6u2m.jpg
Pobierz@PanBulibu: Art. 3 PoRD
wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie
Dam znać gdyby przyszło mi się z tym zmierzyć.
Ja mam kilka takich taktyk to weryfikacji pod ryzykiem mandatu.
Drugie co chciałbym sprawdzić, to co powie Pan Policjant gdy uznam, że mam obowiązek jechać ścieżką, a ja zareaguję, że mam obowiązek jechać ścieżką jeśli jest ona w kierunku, w którym zmierzam, a ja jadę do X, a nie do przejścia dla pieszych,
@kuraku: ja miałem okazję skonfrontować się z milicją w tym temacie. Pech był taki, że