Wpis z mikrobloga

Patrząc na te fotki i pamiętając jak to wyglądało 10 lat temu, zastanawiam się co się odje*ało przez ostatnie lata? Ludzie zaczęli wyrastać spod ziemi czy rozmnażać się przez pączkowanie? I jak to się ma do tego że przez całe życie jak prawie 40 lat żyje słyszę że jest niż demograficzny, a młodych(których miało nie być dzisiaj) jest od za*ebania. Skąd Ci wszyscy ludzie się wzięli? Żyli pod kamieniem przez ostatnie lata? Ja tego nie ogarniam.
jmuhha - Patrząc na te fotki i pamiętając jak to wyglądało 10 lat temu, zastanawiam s...

źródło: 1000020462

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: większość ludzi to debile ktorzy mają problemy z czytaniem gazet a co dopiero mapy. 10 lat temu nie było w telefonach tak powszechnych dziś gps.
Miałem wielu znajomych co w Wawie majac po 25 30 lat nie potrafili wsiąść w samochód i z pamięci pojechać na dzielnice obok bo nie wiedzieli jak się tam dostac.
Na gpsa samochodowego trzeba bylo wydac wtedy kilkaset złotych więc normalni zjadacze chleba go nie mieli.
Dziś
  • Odpowiedz
Dziś każdy największy kretyn jest prowadzony za ręke do celu. Dlatego pozniej macie na takim szczycie baby w szpilkach albo chlopow w klapkach. To wlasnie ci ludzie ktorzy 10 15 lat temu siedzieli na ławce pod blokiem albo na wsi pod sklepem z piwem w ręce.

15 lat temu na wsi słyszeliscie zeby ktos na urlop jechal do hiszpanii turcji tunezji?

@stara_biauka_: Może dlatego nikt o tym nie słyszał, bo
  • Odpowiedz
@IlllI

ludzie jak te lemingi krok w krok robią to samo aby poczuć się fajnym i spełnionym.

Ja do lemingów nie należę, jestem oświecony
Siedzę se teraz w gaciach przed
  • Odpowiedz
@Kroledyp jak leming nawet to wypierasz i od razu masz myśli o sraniu 🤣 idź jeszcze kup sobie Lego i pozbieraj trochę hot wheels bo tak się teraz robi. Pieska czy kotka już wybrałeś?
  • Odpowiedz
@jmuhha myślę że to kwestia:
1. Trendu stawiającego na sport
2. Ogólnej lepszej jakości życia
3. Relacji kosztu wyjazdu do zarabianych pieniędzy
4. Łatwości dojazdu
5. Ogólnej dostępności Informacji
  • Odpowiedz
@jmuhha najbardziej to mnie w-------ą ci wszyscy "górscy biegacze". Jedziesz sobie w góry, żeby się trochę wyciszyć, zrelaksować ale k---a nie da się, bo oczywiście biegacze musieli się zjechać akurat w weekend w 5000 osób żeby jednocześnie taką p--------ą masą w--------ć się na szlak. O ciszy i spokoju też zapomnij, bo przecież trzeba rozłożyć te j----e dmuchańce, z głośników musi n---------ć jakiś g---o bit, a wodzirej jak na weselu p------i coś
  • Odpowiedz
@jmuhha: Wejdz sobie na grupe Tatromaniacy na FB. Zobacz ile lasek wrzuca tam zdjęcia z wypraw, gdzie jedno z głównych zdjęć to ich d--a, z górskim tłem.
Jedną z odpowiedzi jest właśnie instagram. Każdy musi pojechać, zrobić tam zdjęcie i wrzucić żeby pokazać jak to obcuje z naturą, jest fit, a przy okazji pokonuje swoje granice. Musi pokazać swoja niezniszczalność, swoją inność.

Ja ze swojej strony dodam, że jeżeli ktoś
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: amen + można się w socialach pochwalić, a jak jesteś młoda kobieta i masz instagrama, to już wchodzą w gre setki lajków. Normalnie za taką reklamę trzeba płacić i się nastarać.
Kiedyś człowiek szedł i robił. Teraz nawet dziadki 70+ wrzucają posty na grupkach tematycznych.
  • Odpowiedz
@IlllI

ludzie jak te lemingi krok w krok robią to samo aby poczuć się fajnym i spełnionym.

Tak jak wskazano wyżej ludzie więcej zarabiają więc stać ich na ciuchy, sprzęt, wyjazdy i ogólnie próbowanie różnych aktywności.
I wcale nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej "zajawki". Można lubić chodzić po górach a ze względu na czas robić to też czy dwa razy w
  • Odpowiedz
@jmuhha przeciez 10 lat temu też tak było xD

Ja chodzę po górach od 2010 i dzialo sie to samo, każdy popularny szczyt byl oblegany przez chmary ludzi.

Chyba jedyne co sie zmieniło to to ze turyści są lepiej wyposazeni przez decathlony i inne takie sklepy i więcej atencjuszek zaspamowalo górskie grupy zdjęciami z gór gdzie na pierwszym planie jest wyeksponowany ich tyłek opiety legginsami.
  • Odpowiedz
  • 4
@jmuhha
Lepsze drogi i w ogóle łatwiejszy dojazd, plus media społecznościowe.
Kiedyś dotelepanie się z centralnej albo pólnocnej Polski trwało dni, mało kto miał auto, drogi ch.jowe, jak się jeździło kiedyś pociagiem, kto jeździł, ten wie, więc ludzie z dalszych miejscowości jeździli tam rzadziej. Dzisiaj nawet z Gdanska do Zakopca to jakieś 7h, o Poznaniach czy Warszawach nie wspominając, wiec taki wypad w góry na weekend jest możliwy.
No i media
  • Odpowiedz
@stara_biauka_: mapy mapami, ale kiedyś przecież nie było też aż tyle dobrych dróg więc ludzie jak już wyjechali na krajówke to się tak nie gubili nawet bez GPS. Prędkość średnia była o wiele mniejsza więc spokojnie mogli odczytać jadąc dupne znaki drogowe. Ludzie i tak przemierzali długie trasy plus bardzo popularne były pociągi. Pod górami też zawsze było mnóstwo ludzi typu Zakopane czy Krynica - dopiero faktycznie szerszy dostęp do
  • Odpowiedz