Wpis z mikrobloga

@pawelczixd: wszystko sobie i innym wmówicie byle bronić trzaskowskiego. To już jest żenujące. Straż wydała pozytywną opinię, to miasto napisze że straż podjęła decyzję. Mistrzostwo p----------i, zrobić na przekór i zwalić na kogoś innego, kto miał inne zdanie xD
  • Odpowiedz
@lukaszw_: nie kwestionuję tego i wiem, że stworzono warunki urzędniczego terroru. Chodzi mi bardziej o to, że gdyby Trzaskowski byl faktycznie w opozycji po stronie ludzi tak jak się uważa to sprzeciwiłby się takiej bądź co bądź, biorąc też pod uwagę wytyczne i dzisiejsze oświadczenie PZPN, bezpodstawnej decyzji.
  • Odpowiedz
@rzuf22:

Plus, sami narodowcy zapraszali na to wydarzenie włoskich faszystów...

Bujda na resorach - zapraszał ich jakiś odrzut z ramienia ONR. Bosak, który stał wtedy na czele RN się od całej tej Forzy (czy jak te ugrupowanie się nazywało) odciął. Śledziłem wtedy te wydarzenia na bieżąco i chodź daleko mi do RN, to ilość manipulacji mających na celu przedstawić ich w złym świetle jest przytłaczająca. Tak jak pisałem wcześniej -
  • Odpowiedz
@pawelczixd: dlaczego zatem MN w Warszawie nie dostał, a Marsz Równości dostał zgodę od Trzaskowskiego? Wyjaśnisz nam ekspercie od imprez masowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Imprezy odbywały się mniej więcej w tym samym czasie - w dobie tak zwanej pandemii :)
  • Odpowiedz
@Disky: Marsz Równości dostał zgodę, bo było to już po wyroku Sądu Najwyższego, ze nie można rozporządzeniem zabronić zgromadzeń. Na to nie łapał się MN 2020. Natomiast MN 2021 nie dostał zgody… przez pisowskie prawo stworzone pod miesięcznice. Otóż pierwszeństwo maja wydarzenie cykliczne a MN stracił ten status w 2020. A ze wcześniej już byl zarejestrowane zgromadzenie na Rondzie Dmowskiego to takiej zgody wydać po prostu mie można. Organizatorzy MN
  • Odpowiedz
@Disky: ps taki szczegół - nie można dostać zgody na zgromadzenie. Je po prostu zgłaszasz, nie musisz nikogo o nic prosić ;) jedynie zgoda może być cofnięta.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: i rozumiem, że wypowiedź Trzaskowskiego z października 2021, że "marsz faszystów przez Warszawę nie przejedzie" wypowiedziana przez PREZYDENTA TEGO MIASTA nie miala tutaj najmniejszego znaczenia xD
Nie pokładam tak dużych nadziei w Tobie jak Ty we mnie
  • Odpowiedz
@Disky: No ja tez uważam, ze to marsz faszystów i jako mieszkaniec Warszawy nie chce go w Warszawie.

Zalinkujesz ta wypowiedz? Ja znam tylko oficjalne tłumaczenia ratusza dotyczące tego o czym ci napisałem. Wiec ciężko mi się odnosić.
  • Odpowiedz
@Disky: Ty chociaż czytasz co wysyłasz?

Dosłownie pierwszy akapit:

- W mojej ocenie, według obowiązujących przepisów, nie powinno dojść do Marszu Niepodległości. Analizujemy, jak postępować w tej sprawie. Jednak nawet, gdyby tego typu manifestacja miała się odbyć, to będziemy bardzo uważnie patrzyć na to, co się dzieje i jeżeli będą jakiekolwiek hasła albo symbole faszystowskie, będziemy wnioskować o rozwiązanie manifestacji - podkreśla w rozmowie z Onetem Rafał Trzaskowski.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: jakie symbole faszystowskie zaobserwowales na marszu niepodległości? Bo ja oprócz fotomontażu GW, które wkleilo w Photoshopie jakiegoś dzbana z rzymskim salutem na tle flagi ONR - żadnych
  • Odpowiedz
@pawelczixd: ponadto może warto żebyś przeczytał więcej niż jeden akapit?
Trzaskowski:

Marsz Niepodległości organizowany przez Bąkiewicza nie powinien się odbyć.

Więc wracając do tego o czym dyskutujemy - czy w dalszym ciągu uważasz, że Trzaskowski nie miał motywacji pozaprawnej by sprzeciwiać się MN? Jego wypowiedzi wyraźnie na to wskazują i tu nie ma pola
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Disky: ależ stwierdzenie kibic = bandyta jest w 100% prawdziwe. Jak mi się marzy taka polska wersja Thacherowej... Polskie kibolostwo powinno się zaorać. Nie ma w Polsce sezonu piłkarskiego bez żadnego przypału ze strony kibiców, żadne inne imprezy sportowe nie potrzebują takiej obstawy policji jak mecze piłki nożnej ale oczywiście znajdzie się dzban, który z kiboli robi świętych.
  • Odpowiedz