Wpis z mikrobloga

jakie zarządzenie podpisał Trzaskowski?

@pawelczixd: doslownie sekunda w google
"W piątek Polski Związek Piłki Nożnej poinformował, że Samorządowe Kolegium Odwoławcze (SKO) utrzymało w mocy decyzję Prezydenta m.st. Warszawy dotyczącą niedopuszczenia przez organizatora meczu finałowego Fortuna Puchar Polski Lech Poznań – Raków Częstochowa do używania banerów lub flag o wymiarach większych niż 2m x 1,5m."
@pawelczixd: ale ostateczna decyzja należy do niego. Przestańcie go wybielać - przy całej antypatii do PiS robi dokładnie to samo co działo się za rządów PO. To nie jest pierwszy raz. Po prostu dla nich każdy kibic = huligan, a Wy jeszcze chcecie kogoś tak bystrego u sterów tego kraju.
@pawelczixd: a teraz odwołaj się do realiów i logicznego myslenia. Flagi i mecze odbywają się od kilkudziesięciu lat - żaden stadion nie spłonął, nikomu nie stała się krzywda, nawet przy okazji wtargnięcia kibiców na stadionie w Bydgoszczy (czego oczywiście nie pochwalam) nikomu nic się nie stalo. A już napewno nie z powodu flag. Już #!$%@?ąc od tego która opcja podjela taką decyzję - po co to wszystko? Podobnie w przypadku Marszu
@pawelczixd: @karczochh: w taki sposób można usprawiedliwić wszystko. Pozamykajmy się w domach i nie wychodźmy aby grono eksperckie z portalu wykop.pl mogło spać spokojnie. W sumie bez różnicy dla ludzi, dla których powiedzenie sąsiadowi dzień dobry zostawia trwały uszczerbek na psychice.

Podacie jeden przypadek w ostatniej dekadzie gdzie stadion podobny pod względem standardów bezpieczeństwa do tego splonął na skutek podpalenia flagi.

I to, że do mieszkania wleciała raca jest dla
@Disky: powodem zakazu byy kwestie prawne - jesieni 2021 nie mozna byo rejestrowac zgromadzen powyzej 100 osob. No starszne, prezydent Warszawy przestrzega prawa.
przypomnisz czy chcial zabronic Marszu w 2019, gdy nie bylo takich ograniczen?
@pawelczixd: może najpierw podasz przykład tego stadionu który spłonął przez flagę, a ja wtedy odpowiem na Twoje pytanie? Czy wszystko na co nie masz argumentu będziesz tak łatwo zbywał? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"Trzaskowski chce wstrzymać Marsz Niepodległości. "Nie ma miejsca na faszyzm w Warszawie"
Na pewno kierowały nim kwestie legislacyjne. To dlatego chwilę później wydał zgodę na marsz równości przy takim samym stanie prawnym xD

Kompromitujesz
Podobnie w przypadku Marszu Niepodległości, który odkąd istnieje przebiega pokojowo z wyjątkiem roku gdy policja na polecenie politykierów z PO butowała przypadkowych ludzi.

@Disky: Jednak chwilę później piszesz:

I to, że do mieszkania wleciała raca jest dla Ciebie powodem do zakazywania MN? Jeden incydent na przeszlo sto tysięcy osób?

@Disky: To jak to z tym MN i pokojem, co? Walka pod empikiem (wiem, że tam nie ma tego sklepu, ale
@rzuf22: marsz ma ponad sto tysięcy uczestników. Narodowcy stanowią w nim promil, podobnie jak prowokatorzy i przebiega w pozytywnej atmosferze, jakkolwiek źle neuropki nie chciałyby go przedstawić. Sam brałem w nim udział i każdy, kto nie jest sceptycznie nastawiony do wszystkiego co patriotyczne to potwierdzi. Biorą w nim udział rodziny z dziećmi, jest świetną tradycją, także próbujcie dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wtedy byście szczury darli #!$%@?. Weź się już zamknij i przestań się ośmieszać, co?

@adibor: jak odpowiadać to tylko w sposób który dyskutant zrozumie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A i wcale organizatorzy nie musieli powołać swojej własnej straży marszu, by wyłapywać margines, który tam przyszedł się #!$%@?ć i robić burdel...

@rzuf22: czekaj, czyli organizatorzy, ochydne nacjonaluchy wyłapywały innych ochydnych nacjonaluchów żeby nikomu nie stała się krzywda?
Komunikat PZPN

25 kwietnia 2022 roku Prezydent Miasta Stołecznego Warszawy wydał zezwolenie na przeprowadzenie masowej imprezy sportowej – meczu piłki nożnej Lech Poznań – Raków Częstochowa w finale Fortuna Pucharu Polski na stadionie PGE Narodowym. Spotkanie odbędzie się 2 maja o godzinie 16:00. Jednym z warunków zezwolenia jest niedopuszczenie przez organizatora do używania banerów lub flag o wymiarach większych niż 2m x 1,5m. Niestosowanie się do niniejszego warunku przez organizatora objęte jest
@pawelczixd: Ty tak serio myślisz ze jakby wybuchł pożar to jemu postawiliby jakieś zarzuty? Co tydzień na tysiącach stadionów są takie flagi, myślisz, ze jakby na którymś stadionie zapaliła się flaga Np. W Niecieczy to wtedy Wójt idzie do więzienia? XD
czyli organizatorzy, ochydne nacjonaluchy wyłapywały innych ochydnych nacjonaluchów żeby nikomu nie stała się krzywda?

@Disky: Ty użyłeś określenia "ochydne nacjonaluchy", ja używając określenia "narodowe zwierzęta" mówiłem o "dobrych chłopakach", których sprowokowała kostka brukowa, flaga czy też drzewka. Jednocześnie zaprzeczyłeś sobie samemu, ze MN był co roku pokojowy, a tylko w roku kiedy PO wysłało policję powstały problemy. Nie, MN od zawsze przyciągał masę kretynów, którzy widzieli w tym okazję do zrobienia
Decyzje podjął prezydent 2 lata temu mimo takiej samej opinii nie miał z tym problemu.

@Inkwizycja: trzy lata temu w 2019 i z tego co RT pisze również był taki zakaz.
Przecież tam kibice kibice lechii z początku nie wchodzili na stadion bo ich trzepali na wejściu. Potem dopiero się pojawiły, weszła oprawa, flagi i race ¯\_(ツ)_/¯
@Inkwizycja: jest obowiązek - uwierz mi. z branzą imprez masowych mam do czynienia na codzien zawodowo.

no nie podjął - albo teraz był nadgorliwy albo wtedy za bardzo olał temat. być może miał informację o incydentach sprzed dwóch lat - nie wiem, nie jestem pracownikiem ratusza, nie mam dostępu do informacji.

Mówię tylko, że dla odpowiedzialnegio prezydenta bezpieczeństwo imprezy jest ważniejsze niż hehe ładna oprawka no i żeby się kibole nie
@Inkwizycja: chodzi pewnie o to, że to nie trzaskowski jest odpowiedzialny za straż pożarną tylko oni podlegają pod rząd, więc nie ma wpływu na ich opinie tak jak wcześniej ktoś pisał, że trzaskowski się uwział bo nie lubimy lecha, tj nie lubimy ale to nie jest powód ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W 2019 pierwszy zakaz flag po tym jak fragment dachu się zajął ogniem:

Strażacy i urzędnicy
@baetky: Ale to można bić w ten sposób każdego prezydenta, który nie ma jaj. Przecież race i inne piro wjechało by równie dobrze bez ograniczenia na flagi, które jest kuriozalne. Nie rozumiem po co łączyć z tym jakieś partie czy władze centralne. Psp potrafi wydać pozytywne opinie o stogu siana na imprezie wioskowej ala dożynki. Mimo to burmistrz/sołtys czy inny wodzirej dalej robi swoje a psim obowiązkiem psp jest zapewnić bezpieczeństwo.
@pawelczixd: Zaskakujące, jak niby wolnomyśliciele łykają tak grubymi nićmi szyte prowokacje przeciwko Trzaskowskiemu, że aż człowieka to bawi.
Było sranie o zakaz marszu narodowców, Trzaskowski sam zabronił, nie to że PiS zabronił zgromadzeń przez pandemię.
Było sranie o syreny z okazji rocznicy powstania w getcie a z okazji Smoleńska nie chcieli - oczywiście nikt się słowem nie zająknie, że prezydent miasta za to nie odpowiada tylko pan tfu Radziwiłł, wojewoda pisowski.