@Chekatomba: na iOS scroll nie działa i nie może sobiee szanowny pan przeglądnąć komentarzy, które naprostują Twoja ignorancję? Cały Kraków #!$%@? od ponad 20 lat jednoznacznymi tagami (bo graffiti tego nazwać nie można), ale przychodzi jeden z drugim i zadaje głupie, tendencyjne pytanie. Już nie mówiąc o tym, że portal, z którego autor wziął obrazek, wyjaśnia, że to to jawne nawiązanie do pewnej narodowości.
@KiedysBilemRekordyWDeluxeSkiJump: tak się zastanawiam, dlaczego kibole wyzywają się od "Żydów". Moim zdaniem to mądry naród dbający o własne interesy.
@reznerek: Co ty opowiadasz?! Zanim zaczniesz obrażać innych poczytaj i dowiedz się skąd się to wzięło w Krakowie i ile ma wspólnego z rzeczywistym stosunkiem do Żydów.
@Chekatomba: XDDDD To może przeczytaj ignorancie co napisałem powyżej? Dalem link do źródła, które wszytsko wyjaśnia, a chłop jeszcze mi mówi "poczytaj i dowiedz się skąd się to wzięło w Krakowie" xDDDD
zanim zaczniesz obrażać innych
Aha, że to niby ja zacząłem ubliżać czyjejś inteligencji i się pytać, co ma wspólnego z antysemityzmem bohomaz, na którym Jude Gang jedzie pociągiem do Auschwitz w roku 1940. No tak, nic a nic nie
@deziom: to nie ma nic wspolnego z antysemityzmem, to "tylko" klasyka "swiata kibicow", wyzywanie od zydow (to taka obelga) nie jest niczym nowym xD to tylko ciskanie wrogich "kibicow"
swoja droga to graffiti jest bardzo stare, lokalizacja to bodajze Bienczyce, chociaz moge sie mylic
@reznerek: A co niby ma wspólnego? To, ze odnoszą się do KL nie jest życzeniem śmierci Żydom, tylko innym kibolom. Czy jakby napisali zginiecie jak Powstańcy, uznałbyś ze jest to wyraz nienawiści do Powstańców? I jeszcze raz, przestan mnie obrażać, bo ja nie obrażam Ciebie.
@reznerek: @Zlpnc: Mam lepsze rzeczy do robienia w nocy niż kopanie się z antysemitami na wykopie xD Ale koniec końców muszę Wam przyznać rację, jeśli chodzi o zachowania antysemickie nie dorastam Wam do pięt xD
Aha, że to niby ja zacząłem ubliżać czyjejś inteligencji i się pytać, co ma wspólnego z antysemityzmem bohomaz, na którym Jude Gang jedzie pociągiem do Auschwitz w roku 1940. No tak, nic a nic nie ma to wspólnego z antysemityzmem.
@reznerek: tak gwoli ścisłości to w 1940 pociągi z Żydami nie jeździły do Auschwitz bo Hitler miał zgodę z Przyjacielem Wszystkich Narodów Józefem Stalinem i jakoś tak nie wypadało eksterminować jednego
To jest pocisk kibicom drużyny piłkarskiej nawiązujący do historii. Nikt ich nawet specjalnie nie przezywa żydami bo sami się tak nazwali. Czy wysokich, czy niskich lotów to już inna sprawa. Dupa a nie antysemityzm. Koniec tematu.
@MrPerfetc: no tak, gdyby ktoś ci za granicą powiedział "cicho, Polaku, bo twoje miejsce jest na kolanach w Katynskim lesie", to nie odebrałbys to za atak na tle ksenofobiczbym.
@reznerek: Jest sobie grupa hiszpańskich kibiców mówiąca na siebie powiedzmy polska banda. Inna grupa kibiców narysowała obrazek jak Ruski w lesie zabija ludzika w koszulce tego klubu. To jest ksenofobiczny atak na Polaków? Bo to co napisałeś nie ma się nijak do zaistniałej sytuacji.
@reznerek: Obrażają Polaków za to że są Polakami albo żydów za to że są żydami? Czy cisną jakiejś ekipie nawiązując do historii innych bo tamci się tak przezwali?
@MrPerfetc: czyli wg ciebie, jeśli ktoś określa się Żydem, to znaczy, że możesz w jego stronę wysyłać aluzje związane z wysyłaniem do Auschwitz? Czy to te tzw. #urojeniaprawakoidalne? Kibice z Wisły od zarania dziejów łącza na murach słowo "Żyd" że słowami "gaz", "palenie". Dwa lata temu była głośna sprawa związana z zaspiewka "Żydy, Żydy palą się", za co Wisła dostała po dupie PRowo. A ty mi #!$%@? piszesz, że malowanie
@reznerek: Według mnie próbowali obrazić konkretną grupę kibiców przeciwnej drużyny nawiązując do historycznej sytuacji. Jako że ci kibice to pewnie w większości Polacy to prędzej jest to antypolonizm niż antysemityzm. Zwłaszcza, że w Auschwitz ginęli Polacy.
Aha, że to niby ja zacząłem ubliżać czyjejś inteligencji i się pytać, co ma wspólnego z antysemityzmem bohomaz, na którym Jude Gang jedzie pociągiem do Auschwitz w roku 1940. No tak, nic a nic nie
swoja droga to graffiti jest bardzo stare, lokalizacja to bodajze Bienczyce, chociaz moge sie mylic
Czy jakby napisali zginiecie jak Powstańcy, uznałbyś ze jest to wyraz nienawiści do Powstańców?
I jeszcze raz, przestan mnie obrażać, bo ja nie obrażam Ciebie.
@reznerek: tak gwoli ścisłości to w 1940 pociągi z Żydami nie jeździły do Auschwitz bo Hitler miał zgodę z Przyjacielem Wszystkich Narodów Józefem Stalinem i jakoś tak nie wypadało eksterminować jednego