Wpis z mikrobloga

Po co w autach skórzane fotele? Latem się mocno grzeje i pocą sie plecy, zimą chłodzą tyłek dopóki się nie nagrzeje w aucie. W dodatku droższe w utrzymaniu i zakupie.

O ile skórzaną kierownicę rozumiem, bo się faktycznie przyjemniej trzyma niż materiałową ale siedzenia?
L.....t - Po co w autach skórzane fotele? Latem się mocno grzeje i pocą sie plecy, zi...

źródło: comment_1651197688Sf9BRIg4ts0zVpUJKFj0kw.jpg

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LuxEtClamabunt: Skóra ładniej wygląda i jest miększa, no i jak coś Ci się wyleje na skórze to łatwiej wytrzeć niż welur. Ma też oczywiście wady o których napisałeś, jeśli samochód ze skórą to tylko z grzanymi siedzeniami, dobrej jakości skóra zwłaszcza jak jest jasna jakoś bardzo się nie grzeje.
  • Odpowiedz
@Silklash: Ja mam zupełnie inne odczucia i według mnie i latem i zima welur jest lepszy - nie parzy ud w spódnicy i nie ziębi zimą. Z kolei Twoje odczucia brzmią jakby samochód ze skóra był po prostu nowszy i lepiej działało to grzanie :P
  • Odpowiedz
@LuxEtClamabunt: Mam jasne skóry w Volvo i o ile oparcia wyglądają ładnie i po prostu przyjemnie dla oka, to siedziska po latach niestety mają już liczne przetarcia i zżółknięcia, przez to nie wyglądają już estetycznie. Z tego powodu przeszła mi już fascynacja skórami i kolejne auto biorę pod uwagę tylko z materiałowymi siedzeniami, ew. z alcantarą.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LuxEtClamabunt: jeśli skóra jest czyszczona i 2 razy w roku odżywiana (mleczka) to w 20letnim aucie nadal będzie jak nowa. W autach klasy średniej i niżej rzadko jest prawdziwa skóra, tylko tzw ekologiczna a ostatnio "wegańska", więc to zupełnie inna kategoria
  • Odpowiedz
@LuxEtClamabunt: ja na przykład całkowicie nie rozumiem argumentu ludzi, że biała skóra jest gorsza od czarnej.
Mam drugi samochód z białą, wymaga tyle samo pracy co czarna czyli praktycznie nic, a w lecie nie parzy w tyłek i jest zdecydowanie ładniejsza niż czarna.
  • Odpowiedz
Też tak myślałem , ale jak sobie wstawiłem skórzane fotele z podgrzewaniem to w zimę jest ciepło , a przy klimie w gorące dni jaja i tak by się spociły. Może trochę moje wrażenia są spaczone bo mam garaż ( w lato samochód rano nie jest nagrzany, a w zimę wyziębiony )
  • Odpowiedz