Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Otrzymalem w spadku 400k gotowki.
Aktualnie wynajmuje mieszkanie z partnerka, po ostatnich podwyzkach niecale 3k z oplatami.

Kupowac mieszkanie czy czekac? Trojmiasto.

#nieruchomosci

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62695a3e541e272d6be96284
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Szukaj jakiegos mieszkania na obrzezach bez kredytu, nie wiem jakie sa ceny ale szkoda by to bylo trzymac, bo zaraz ten hajs straci na wartosci. Ewentualnie lokata w toyota bank ma teraz spore oprocentowanie, aczkolwiek nie wiem jakie aktualnie. Ja osobiscie szukal bym mieszkania i wzial niewielki kredyt na wykonczenie, ale dosc dobrze zarabiam.
  • Odpowiedz
OP: Nie traktuje tego do konca jako lokate kapitalu bo byloby to mieszkanie w ktorym sam chcialbym mieszkac.
Bardziej problemem jest, ze na ten moment wybor na rynku wtornym jak i pierwotnym jest absolutnie tragiczny.
Wszystko z wtornego w okolicach mnie interesujacych znika blyskawicznie, nawet jesli w mojej opinii dane mieszkanie jest przewartosciowane i tak ludzie to skupuja.

Chodzilo mi o to, czy warto poczekac np. do 2023 dywersyfikujac kapital w celu zachowania wartosci bo oferta na rynku na pewno wzrosnie czy lepiej kupowac pierwsze ktore bedzie sie mi podobac jak najszybciej, nawet po cenie ofertowej.
  • Odpowiedz